Сергій Токарєв: українська Zibra AI зібрала спільноту зі 100 тисяч розробників

Сергій Токарєв: українська Zibra AI зібрала спільноту зі 100 тисяч розробників

 

100 тисяч користувачів — таких показників вдалося досягти українській deep-tech компанії Zibra AI на своїй платформі, яка спрощує процес створення ігор за допомогою технології Artificial intelligence. Новиною поділився на своїй Facebook-сторінці IT-інвестор та підприємець, співзасновник технологічної компанії Roosh, до екосистеми якої входить Zibra AI, Сергій Токарєв.

«Zibra AI взагалі не зупиняється святкувати гучні події останні місяці та тижні. Спочатку партнерство з Room8 Group, потім — успішна участь у престижному акселераторі a16z Speedrun. Тепер — кількість користувачів, що вражає. Усього за два роки існування команда зібрала потужну спільноту розробників, VFX-художників та ігрових ентузіастів чисельністю 100 тисяч осіб!», — прокоментував Сергій Токарєв.

Як зауважив Олександр Петренко, СЕО та співзасновник Zibra AI, інтенсивність взаємодії на платформі приголомшує більше, ніж позначка в сто тисяч користувачів. 

«Коли ми розпочинали цю подорож, то уявляли платформу, яка змінить життя наших користувачів. Сьогодні ми спостерігаємо, як це бачення стає реальністю. Наш сервер у Discord — це творчий хаб, де розробники можуть презентувати себе та свої роботи. Наша спільнота також регулярно ділиться своїми роботами, створеними за допомогою наших інструментів, на інших платформах на кшталт Reddit. Ми створили Zibra AI, аби підтримувати креаторів і, на щастя, наша технологія знаходить відгук у спільноті розробників, що постійно зростає», — розповів Олександр Петренко.

Компанію Zibra AI заснували в Києві у 2021-му році. Вона розробляє рішення на основі штучного інтелекту для дизайнерів і розробників. Здебільшого це стосується створення ігор та віртуальних світів — інтерактивних VFX, персонажів і 3D-сцен. Флагманський продукт Zibra Effects використовує реалістичну фізику та 3D-симуляції в реальному часі, що спрощує створення візуальних ефектів.

Ціль Zibra AI — сприяти розвитку цифрового світу, зробити його ще реалістичнішим та оптимізувати розроблення ігор. На прикладі екосистеми компанії, до складу якої вже входить понад 100 тисяч користувачів, чудово видно, як відповідальне використання штучного інтелекту може спростити розробникам творчий процес.

Цього року Zibra AI увійшла до шортліста першої акселераційної програми Speedrun, яку запустив американський венчурний фонд Andreessen Horowitz (a16z). Обсяг залучених від фонду інвестицій становив $500 000 — це відкрило seed-раунд стартапу. Загальна кількість інвестицій в Zibra AI нині становить $2,5 млн. 

«Пул кандидатів на участь сягнув 1 600 заявок, але це не завадило Zibra AI потрапити до числа 32 відібраних компаній і стати єдиним представником зі Східної Європи», — написав Сергій Токарєв на сторінці у Facebook.

У серпні 2023-го Zibra AI розповіла про стратегічну співпрацю зі світовим лідером-розробником відеоігор — Room 8 Studio. У межах партнерства компанії працюватимуть над створенням інтерактивних візуальних ефектів, персонажів і 3D-світів на основі AI-технологій.

Zibra AI — українська технологічна компанія, що розробляє платформу для створення реалістичних VFX-ефектів на основі Artificial intelligence. Рішення, які пропонує стартап, розширилися та вийшли за межі game-індустрії. Нині їх використовують розробники з різних галузей, таких як VR/AR, продакшн, кіновиробництво та edtech. Компанія Zibra AI входить до екосистеми Roosh.

 

03 листопада 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів