У сквері на площі Петефі в Ужгороді розпочали капітальний ремонт (ФОТО)

У сквері на площі Петефі в Ужгороді розпочали капітальний ремонт (ФОТО)
Демонтована клінкерна цегла та обмежувальні стрічки: у сквері на площі Петефі триває ремонт. Наразі працівники підрядної фірми вже демонтували стару цеглу й готують сквер до наступного етапу робіт. Журналісти Uzhgorod.net.ua бачили, як виглядає площа зараз.

 

Першим ділом у сквері демонтували клінкерну цеглу. Її у 70-х роках минулого століття виготовили у Мукачеві. Значна частина цегли збереглася у хорошому стані, тож її збережуть і наново перекладуть. Оскільки не вся цегла вціліла за роки, у сквері додадуть по периметру мощення з іншого матеріалу.

Зелену зону також збережуть. Дерева та кущі обстежили фахівці і, за їх висновками, видаляти їх не потрібно. А земляні роботи виконуватимуть під наглядом фахівця-археолога.

Після завершення ремонтних робіт тут встановлять нові урни, лавиці та ліхтарі, як на площі Петефі. Також тут облаштують дві велопарковки та відновлять огорожу (втрачені елементи віділлють, оригінальні відчистять від шарів фарби та пофарбують наново, як це зробили біля пішохідного мосту).

Вартість робіт складає 4.5 млн гривень. Завершити роботи планують до 1 вересня.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів