Як вибрати якісний смартфон для себе

Як вибрати якісний смартфон для себе
Смартфони давно стали невід'ємним елементом нашого життя. Напевно, немає такої людини, яка б не користувався смартфоном щодня. Голосове спілкування, спілкування в соціальних мережах, прослуховування музики, перегляд фільмів - це і багато іншого вміщує в себе смартфон.

 

Основні критерії при виборі смартфона

У даний час виробники випускають широкий модельний ряд смартфонів з різними характеристиками. Будь-який Інтернет-магазин може запропонувати великий вибір, наприклад, https://eldorado.ua/smartphones.

  1. Операційна система. Все смартфони діляться на дві великі групи: на операційній системі Android і IOS. Головний пріоритет Android - смартфони представлені самого різного цінового сегмента: від найдешевших до найдорожчих. А також велика свобода кастомізації. Переваги IOS: регулярні оновлення системи, оперативне усунення проблем, регулярна поява нових функцій.
  2. Розмір дисплею. Комусь зручно ходити з маленькою діагоналлю дисплея, а хтось не може без великої діагоналі. Тут все залежить від індивідуальних переваг.
  3. Тип дисплейної матриці. Лідируючі позиції займає IPS і OLED-матриці. Забезпечують високу якість картинки, контрастність, великі кути огляду.
  4. Роздільна здатність екрану. Оптимальний діапазон выд Full HD (1080 × 1920) до 2K (1080 x 2340).
  5. Вбудовані камери. Чим вище значення мегапікселів, тим вище якість фотографії. Це стосується обох камер. Бувають ширококутні, надширококутним, TOF-камери, телефото.
  6. Матеріал корпусу. Найбільш практичним варіантом є металевий корпус. Його виготовляють з легкого алюмінію. При падінні не розіб'ється, як скляний корпус на деяких моделях.
  7. Акумулятор. Чим вище значення, тим довше смартфоном можна користуватися без підзарядки. Останнім часом популярною стала покупка комплекту: смартфона і додаткового зовнішнього акумулятора.

Це основні параметри, які впливають на ціноутворення. Важливим моментом є стандарт мобільного інтернету. 3G забезпечують високу швидкість передачі даних, 4G - ще більша швидкість, 5G - саме останнє покоління передачі даних. Як показує практика, фільм найвищої якості можна завантажити на протязі хвилини.

Поради при виборі смартфона

При виборі підходящої моделі, напевно, у кожного вже був якийсь старий смартфон. З огляду на його недоліки, можна вибирати новий. Експертами складена добірка порад, які допоможуть в цьому нелегкому виборі.

  1. Вибирати смартфон за коштами. Купуючи телефон на Android, потрібно розуміти, що за доступністю і різноманітністю додатків криється ризик потрапляння вірусів. IOS забезпечить збереження даних, їх безпеку.
  2. Визначитися, що найважливіше в телефоні. Для одних - це потужна батарея, для інших - швидка швидкість інтернету, для третіх - камера.
  3. Якість прийому сигналу. Якщо телефон буде погано ловити сигнал, це призведе до підвищеної витрати заряду батареї. При покупці це складно перевірити, тому потрібно орієнтуватися на відгуки покупців.
  4. Брати смартфон треба з розрахунку на кілька років вперед. Тому краще буде, якщо там вже будуть стояти останні оновлення.
  5. Не брати апарат невідомого виробника або платформи.

Таким чином, з огляду на ці всі поради, можна вибрати смартфон, який буде підходити індивідуально кожній людині. Головне, підійти до цього питання з усією серйозністю і відповідальністю, і тоді корисний і зручний гаджет буде радувати кожен день протягом декількох років.

 

 

29 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів