Як користуватися смартфоном, щоб він пережив холод — лайфхаки

Батареї смартфона мають рекомендовану температуру експлуатації від 0°C до 35°C, й в холодну пору року витримувати цей діапазон на вулиці майже неможливо. Як зарадити негативному впливу погоди та зберегти телефон?

 

 

Смартфон швидко розряджається

Сучасні моделі використовують літій-іонні та літій-полімерні акумулятори, в яких з падінням температури знижується прохідність іонів літію крізь електроліт.

 

Задля підтримки потрібної для роботи смартфона напруги доводиться задіяти більший ресурс акумулятора, через що він швидше розряджається.

Якщо температура опускається до 0°C, смартфон розряджається приблизно на 10% швидше, до -15°C — на 50-60%. Зауважимо, що йдеться про температуру електроліту, а не повітря.

Коли температура електроліту виходить за межі рекомендованого діапазону, це ще й впливає на скорочення терміну служби батареї.

Смартфон раптово вимикається

Низька температура електроліту уповільнює іони літію, і в якийсь момент батарея вже не може подавати потрібну напругу.

Як користуватися смартфоном в морози

  • Носіть смартфон у чохлі — так його корпус охолоджуватиметься повільніше.
  • Тримайте пристрій в теплих кишенях.
  • Скоротіть час використання пристрою, звертаючись до нього лише за крайньої потреби протягом максимум 10 хвилин поспіль.
  • У жодному разі не намагайтеся заряджати телефон на морозі.
  • Якщо телефон вимкнувся, поверніться додому або покладіть ближче до тіла на вулиці, дайте пристрою відлежатися 20 хвилин і лише після цього вмикайте.

 

21 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів