Які зміни чекають на освітні заклади Закарпаття?

Які зміни чекають на освітні заклади Закарпаття?
Про це говорили в Закарпатській ОДА.

 

Зокрема, йшлося про розширення мережі опорних закладів загальної середньої освіти. Із 43 опорних закладів, які заплановано створити у 2020 році,  відповідні рішення  засновників про створення опорних закладів надано тільки Воловецькою районною радою, Іршавською, Перечинською міськими, Вільховецькою, Полянською та Баранинською сільськими радами об’єднаних територіальних громад. Опорний заклад освіти – це спроможність на кращому рівні надавати освітні послуги. Наразі в області можемо говорити про створені три опорні школи: одна у Перечинській ОТГ і дві у Воловецькому районі.

Йшлося і про надання фінансової автономії закладам освіти. На практиці додержання цієї норми чинного законодавства часто залежить від місцевих особливостей самоврядування. Зокрема, лише у м.  Ужгород усі заклади дошкільної і загальної середньої освіти мають самостійні бухгалтерії і можуть здійснювати витрати у межах затверджених кошторисами обсягів і тим самим забезпечувати належні умови навчання і виховання, харчування, безпечного перебування дітей у закладі освіти.

За даними місцевих органів управління освітою, 247 закладів дошкільної освіти потребують поліпшення матеріально-технічного стану харчоблоків, а 265 закладів потребують оновлення  кухонного обладнання. Олексій Петров наголосив, що очікує від місцевих органів влади своєчасного і в повному обсязі освоєння коштів освітньої субвенції, що передбачені для закупівлі обладнання для 134 закладів освіти області на суму 16 476,8 тисяч гривень.

 

 

02 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів