Закарпатські лісівники "жорстко" покарали 11 порушників пожежної безпеки штрафом на 2601 грн

Закарпатські лісівники "жорстко" покарали 11 порушників пожежної безпеки штрафом на 2601 грн
З початку пожежонебезпечного періоду державна лісова охорона Закарпаття працює в посиленому режимі. У лісових масивах області проведено 231 рейд з виявлення порушників правил пожежної безпеки. Під час рейдування виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 11 порушників, сума накладених штрафів становить 2601 грн.

 

Працівниками державної лісової охорони перевіряється наявність застерігаючих стендів та заборонних табличок на в’їзді до лісу та чи не скоюються порушення правил протипожежної безпеки.

Організація охорони і захисту лісів передбачає здійснення комплексу заходів, спрямованих на збереження лісів від пожеж. Тому власники лісів і постійні лісокористувачі зобов'язані розробляти та проводити в установлений строк комплекс протипожежних та інших заходів, спрямованих на збереження, охорону та захист лісів. Відтак з початку настання пожежонебезпечного періоду держлісохороною Закарпаття влаштовано 13,7 км. мінералізованих смуг, проведено догляд за мінсмугами та протипожежними розривами протяжністю 39,8 км. перекрито 22 позапланові дороги, що ведуть у лісфонд, виставлено й проведено протипожежну агітацію - аншлаги, бігборди, панно, плакати й проведено лекції з відвідувачами лісів.

Згідно мобілізаційно-оперативних планів державні лісогосподарські підприємства, при виникненні пожеж протягом 2020 року, готові задіяти:

- людських сил - 4154 чол;

- 496 одиниць техніки (автомобілі, трактори, бульдозери);

- створено резервний запас паливно–мастильних матеріалів, а саме 8,9 тис. літрів бензину, 10 тис. літрів дизпалива та 0,8 тис. літрів масла;

- підготовлено та доукомплектовано немеханізовані засоби пожежогасіння (бензопили, ранцеві оприскувачі, хлопавки, лопати, відра та інше), яких налічується 9442 шт;

- на пожежонебезпечний період 2020 року по лісогосподарських підприємства застраховано 242 членів ДПД.

Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів