Цікаво знати: як тіло сигналізує про нестачу кальцію в організмі

Цікаво знати: як тіло сигналізує про нестачу кальцію в організмі

 

Кістки на 70% складаються з кальцію, дуже важливого мінералу не лише для кісток, але і для нервів, волосся, нігтів, зубів і не лише.., інформує Ukr.Media.

Недолік кальцію може призвести до таких захворювань, як остеопороз. Тому важливо включати його у свій раціон. Особливо жінкам старше 45 років, з-за прогресуючою втратою кальцію. Щоб з'ясувати, чи страждаєте ви від дефіциту кальцію, вам потрібно тільки подивитися на сигнали, які посилає наше тіло. Це ряд симптомів, які можуть не мати прямого відношення до кісток. А також попередити нас про дефіцит цього мінералу. Знання цих ознак допоможе нам вирішити проблему якомога швидше.

Симптоми, які вказують на дефіцит кальцію

Судоми

Коли ми страждаємо від м'язових спазмів, перше, про що ми зазвичай думаємо, це те, що в нас не вистачає калію або магнію. Однак, коли ці судоми виникають дуже часто. Особливо в повсякденних діях, таких як ходьба або рух рук під час роботи по дому. Це може бути явною ознакою нестачі кальцію в кістках.

Суха шкіра і пошкоджені нігті

Цей мінерал допомагає відновлювати тканини і замінювати старі клітини новими. При цьому шкіра і нігті є областями тіла, де це явище найбільш помітне. Якщо у вас шкіра стала більш суха, ніж зазвичай, то вам потрібно буде включити у свій раціон більше кальцію.

Біль у кістках і м'язах

Біль у кістках можна сплутати з болем у суглобах від таких захворювань, як артрит або остеоартрит. Хоча це також може бути пов'язане з дефіцитом кальцію в кістках.

Випадання і ламкості волосся

Цей мінерал виконує важливі функції в багатьох областях тіла, особливо таких як волосся. В результаті дефіцит цього мінералу може зробити наше волосся ламким, тьмяним і сприяти його випаданню.

Високий кров'яний тиск

Якщо нам не вистачає цього мінералу, то підвищується ймовірність розвитку гіпертонії. В результаті вона може супроводжуватися кровотечею з носа, більш чи менш сильними головним болем і змінами в зорі.

ПМС

Залежно від жінки менструація може супроводжуватися болем і набряком в животі. А також затримкою рідини, занепокоєнням і навіть депресією із-за значних гормональних змін, які відбуваються у цей період. Наукові дослідження показали, що правильна кількість кальцію в нашому організмі допомагає зменшити біль і її вторинні симптоми.

Якщо ви один з тих, у кого є хоча б 1-2 симптоми з перерахованих, то вам проконсультуватися з лікарем з питання включення кальцію до свого раціону.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

 

19 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів