Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)
Мабуть, ніщо не свідчить про розвал економіки нашого міста настільки переконливо, як папірці з написом «Оренда» на вітринах комерційної нерухомості, кількість яких збільшилася за останні місяці чи не в три рази.

 

Карантин, в стані якого ми живемо, завдав справді руйнівного удару по підприємництву. Довгий час були зачиненими магазини, кав’ярні, ресторани, ательє, перукарні й салони краси – та геть усе. Споживачі залишилися без товарів і послуг, а підприємці та їхні працівники – без жодного прибутку. Та й зараз, в умовах певного пом’якшення карантинних заходів, нормальною роботу аж ніяк не назвеш.  

І найбільше, мабуть,  постраждали ті бізнесмени, які працювали на умовах оренди приміщень. Далеко не усі власники нерухомості готові поставитися з порозумінням до форс-мажорних обставин і  не вимагати орендну плату з призупиненого бізнесу.  А нема прибутку – нема й з чого сплачувати оренду. Проте навіть при порозумінні з орендодавців далеко не всі змогли відновити діяльність. 

І як наслідок – бізнес згортається, приміщення звільняються, а на спустілих вікнах та замкнених дверях вивішуються відповідні оголошення з номерами телефонів. За якими зараз не надто поспішають телефонувати. 

«Оренда». Придивіться - вона скрізь. Від Корзо до Шахти і Нового района. Від респектабельних і навіть культових ресторанів до дешевих «забігайлівок».  Вікна припадають пилом, бруківка проростає бур’янами. І майже за кожним таким оголошенням – зруйновані сподівання, плани, навіть долі. 

Нижче – лише дещиця фотографій, яких в Ужгороді можна зробити не один десяток. Сумно. І страшно.  Так виглядає безнадія. 

Камо грядеші, країно? 

 

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)  (ар7)

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)  (ар6)

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)  (ар8)

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)  (ар3)

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)  (ар2 (1))

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)  (ар5)

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)  (ар1)

Засилля «Оренди» як барометр економічного занепаду (ФОТО)  (ар4)

Костянин Черкай, Uzhgorod.in

 

10 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів