Вправи, які допоможуть вам отримати максимальну користь під час пробіжки

Вправи, які допоможуть вам отримати максимальну користь під час пробіжки
Пробіжка — одна з найбільш природних і корисних вправ, які тільки доступні. Найприємніше в пробіжках — можливість тренуватися без якого-небудь додаткового обладнання і спеціальних умов. В цілому, бігати можливо завжди і практично всюди, від вас вимагається лише бажання тренуватися. Якщо стандартний біг трохи набрид або хочеться від кожного тренування отримувати максимум, наступні варіанти знадобляться, для того щоб інтенсифікувати тренування. Можете вибрати найбільш цікаві для себе і додати в тренувальну програму, інформує Ukr.Media.

 

Біг на носочках

Здебільшого розглянемо такі варіанти, які дозволяють не переривати пробіжку і просто міняти манеру бігу, акцентуючи увагу на окремих м'язових групах і особливому навантаженні.

Зокрема, для того, щоб:

  • опрацювати литкові м'язи;
  • отримати міцні суглоби;
  • зміцнити зв'язки.

Він виконується легко і без надмірних прискорень. Чудово дає додаткове навантаження і якщо ви побіжите на носочках, то зрозумієте, що виконувати такий біг зовсім не так просто, як може здаватися.

Біг спиною

Чудовий варіант розвинути не лише координацію рухів, але і дрібні м'язові групи. Є навіть такі тренувальні методики, які беруть за основу біг спиною і цей варіант дійсно має величезну користь. Біг спиною відмінно діє на поліпшення форми ніг, створює якісний і продуманий рельєф. До речі, він також допомагає поліпшити показники і простого бігу, так як покращує роботу м'язів. Варіантів як використовувати біг спиною досить багато. Ви можете періодично міняти манеру бігу і робити тренування циклами, можете просто завершувати тренування цим бігом або навпаки тренувати його, коли розминаєтесь.

Інтервальний біг

Можливо цей варіант вже присутній у вашій тренувальній програмі. Проте відзначимо такий варіант бігового тренування з причини високої ефективності. Суть полягає в чергуванні циклів швидкого і розміреного бігу.

Вистрибування

Ви можете підстрибувати просто стоячи і, намагаючись максимально підняти стегна, вистрибнути максимально вгору, або вистрибувати на якусь піднесеність. Наприклад, використовуйте овальні «пухирці» які використовуються для обмеження проїзду або поребрик, або щось подібне, де ви зручно зможете виконати цикл стрибків.

Присідання

Цілком банально, але присідання в поєднанні з пробіжкою дійсно надають чудовий результат. Відмінною особливістю цього варіанту тренування є поєднання аеробного та анаеробного навантаження. Для отримання максимального ефекту намагайтеся виконувати присідання безперервно і практично до втоми, після чого продовжуйте пробіжку і протягом всього тренування виконуйте деяку кількість таких безперервних повторень присідань.

 

28 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів