Браконьєрів, які за допомогою струму виловили червонокнижну рибу, затримали на Закарпатті

Браконьєрів, які за допомогою струму виловили червонокнижну рибу, затримали на Закарпатті
Справу двох браконьєрів, затриманих на Тячівщині, передадуть суду до кінця тижня. Про це сьогодні Суспільному розповів виконувач обов’язків начальника Закарпатського рибоохоронного патруля Юрій Бреза.

 

За його словами, чоловіків затримали біля річки Тересва в селі Нересниця. Вони виловили 32 риби, які занесені до Червоної книги. Для цього використали електрострум. Юрій Бреза каже: збитки оцінили у 8107 гривень.

"18 липня 2020 року небайдужі громадяни повідомили про порушення правил рибальства. Інспектори виїхали на місце і побачили кабель, який був підключений до території "Тячівського райавтодору". Пройшовши за кабелем, двох порушників виявили на річці Нересниця. Їм вдалося виловити 24 екземпляри червонокнижної риби марени звичайної, три екземпляри підуста звичайного та п’ять екземплярів верхоплавки. Всі рибаки повідомлені, що цю рибу, якщо ти її зловив, ти її знову відпускаєш на волю", — зазначив виконувач обов’язків начальника Закарпатського рибоохоронного патруля.

 

За словами Юрія Брези, за останній місяць інспектори обласного рибоохоронного патруля виявили 80 порушень правил рибальства, з початку року – 512. Порушники сплатили понад 36,5 тисяч гривень штрафів.

Суспільне Закарпаття

 

29 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів