Через недотримання закарпатцями карантину кількість інфікувань COVID-19 та госпіталізацій знову зросла

Через недотримання закарпатцями карантину кількість інфікувань COVID-19 та госпіталізацій знову зросла
Про це сьогодні під час пресконференції у Закарпатській ОДА зауважив директор КНП "Обласна клінічна інфекційна лікарня м. Ужгород" Михайло Поляк.

 

"На жаль, чим далі, тим менше закарпатці дотримуються умов карантину: маскового режиму, соціальних дистанцій, використання антисептичних заходів. Минулого тижня госпіталізація зменшилася, а за останні дні знову почала рости, – каже Михайло Поляк. – Сьогодні маємо 171 госпіталізованого хворого у лікарнях. Більше 20 з них – у відділеннях інтенсивної терапії. Кількість хворих в обласній лікарні зменшувалася і до 18. А зараз знову зросла до 44-47 госпіталізованих".

Також ішлося про високу смертність, пов'язану із пандемією. За словами Михайла Поляка, Закарпаття перевищує середній показник летальності від COVID-19.

"За час пандемії 238 закарпатців померло. В Ужгороді померло 16 людей. Поки це не стосується якоїсь сім'ї, люди не ставляться до хвороби так серйозно. Не варто думати, що вірус вражає лише людей старшого віку. Він вражає і молодих. І є смертність у нас серед людей молодого віку. На жаль, у нас, на Закарпатті, висока смертність – 3.8 %. Ми навіть перевищуємо показник всеукраїнський", – констатував лікар. 

Михайло Поляк також зауважив, що яких би заходів не вживала влада, все залежить від дій людей та дотримання карантинних вимог. Інакше захворюваність не зменшиться. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів