Чому на поличках «АТБ» завжди виключно свіжі та безпечні продукти

Чому на поличках «АТБ» завжди виключно свіжі та безпечні продукти
Знайти улюблені продукти сьогодні дуже просто, адже у продажу є все: від свіжих вітчизняних овочів нового врожаю до екзотичних делікатесів. При такому багатому виборі основними критеріями для багатьох мешканців нашого Закарпаття стали якість і безпека.

 

Аби у будь-яку пору року та за будь-яких обставин безперебійно забезпечувати свіжими та здоровими продуктами своїх клієнтів (а їх зараз налічується вже майже чотири мільйони), компанія «АТБ-Маркет» створила багаторівневу систему аудиту якості.

Давайте розглянемо, як саме вона працює. Завдяки їй на численні полички 1154 супермаркетів лідера вітчизняного ритейлу в 24 областях України, включаючи й Закарпаття, потрапляють якісні продукти: без небезпечних добавок, токсичних барвників та шкідливих для здоров’я консервантів.

Нагадаємо, що супермаркети найбільшої української торговельної мережі з 2017 року проходять сертифікацію на відповідність загальновизнаному міжнародному стандарту ISO 22000:2005. У багатьох розвинених країнах світу наявність такого документа вважають своєрідним знаком якості та гарантією безпеки продуктів харчування. Ґрунтується такий стандарт на принципах Hazard Analysis and Critical Control Points (аналіз ризиків і критичні точки контролю). Ретельно відстежується весь шлях харчового продукту: від дотримання технологій під час виготовлення, суворого виконання умов зберігання і транспортування до того моменту, коли клієнт купує його в магазині. Станом на початок поточного року вже було сертифіковано понад п'ятсот магазинів найбільшої торговельної мережі.

Також з літа 2020 року супермаркети «АТБ» проходять так званий ресертифікаційний аудит системи менеджменту безпеки харчової продукції. Проводить його незалежний міжнародний орган із сертифікації – «Quality Austria». Він перевіряє відповідність новій версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018. Такі документи повторно отримали вже 502 магазини «АТБ», а ще 130 дискаунтерів найбільшої за багатьма показниками торговельної мережі країни цю сувору перевірку пройдуть вперше. Таким чином, до кінця поточного року будуть сертифіковані за міжнародним стандартом ISO 22000:2018 більше половини магазинів «АТБ».

Так, ця система складна, вимагає величезних зусиль, уваги та ресурсів. Вона дозволяє прогнозувати, враховувати, оцінювати, попереджати будь-які можливі ризики для продукту.

Нині асортимент супермаркетів «АТБ» (у тому числі й в Ужгороді) – це понад 3,5 тис. найменувань товарів. Те, що певний продукт є в асортименті мережі «АТБ» –  багаторічного лідера вітчизняної галузі ритейлу – можна вважати гарантією  його якості, безпеки та відповідності найвищим міжнародним стандартам.

Якість і безпеку тисяч найменувань продуктів харчування та товарів першої необхідності в «АТБ» ретельно відстежує власний відділ контролю – причому робить це не менш суворо, ніж закордонні аудитори.  Перевірки якості фахівці проводять регулярно: щомісяця, щокварталу, раз на пів року, раз на рік. Також за потреби можуть призначити  позапланову перевірку.

Кожного місяця з поличок магазинів торговельної мережі відбирають понад тисячу найменувань різних товарів. Зразки передають на експертизу. У лабораторіях експерти аналізують хімічні, фізичні, органолептичні показники продукту. Перевіряють практично всі характеристики – від вмісту заборонених харчових добавок до смакових якостей.

До реалізації в дискаунтерах мережі «АТБ» допускають тільки перевірені та абсолютно безпечні продукти.

Прагнучи забезпечити клієнтів виключно якісною продукцією, компанія «АТБ» пішла на безпрецедентний крок – долучила до цього масштабного процесу перевірок мільйони  своїх покупців. У всіх супермаркетах мережі діє програма «Гарантія свіжості». Згідно з її умовами тому, хто навіть просто знайде на поличці протермінований товар, компенсують його  вартість у трикратному розмірі.

Сучасний, інноваційний і сміливий підхід дозволяє завжди бути впевненим у свіжості та безпеці будь-якого продукту в «АТБ», зокрема й у нашому головному місті Закарпаття.

Валерія Петровка

 

18 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів