Володимир Панов на зустрічі із Президентом України наголосив на важливості інвестиційного прориву для Закарпаття

Володимир Панов на зустрічі із Президентом України наголосив на важливості інвестиційного прориву для Закарпаття
У рамках зустрічі Президента України з топ-менеджерами та власниками провідних підприємств регіону, який проходить у форматі круглого столу та відкритого діалогу, Володимир Панов, голова Федерації роботодавців Закарпаття, у своєму виступі наголосив на можливості регіонального інвестиційного прориву, а також проблематиці, яка гальмує розвиток бізнесу у краї.

 

Володимир Панов (пряма мова):

«Що нас всіх об'єднує? Ми прагнемо аби Україна стала високорозвиненою державою. Як це зробити? Найбільш оптимальний шлях ? це залучення інвестицій. Тим більше, у нас в Закарпатті є досвід інвестиційного прориву, коли за три роки було створено понад 19 тис. робочих місць, побудовано 8 нових сучасних підприємств по системі Greenfield,  реконструйовано 30 підприємств,  понад 500% росту зовнішнього торгового обороту, на економічній карті регіону з'явилися всесвітньо відомі бренди. Прорив України - це залучення прямих іноземних інвестицій та перенесення високотехнологічних виробництв в Україну. Це перший етап створення інноваційної, високотехнологічної країни.

Як нам залучити інвесторів? Інструментарій відомий, і ним скористалися, і користуються, в т.ч. розвинені країни: спеціальні економічні зони, території пріоритетного розвитку, індустріальні парки та технопарки.   Просимо підтримати ідею відродження і створення таких інструментів. Коли матимемо різноманітний набір стимулюючих законів, жодна економічна розвідка світу повз не пройде, а інвестор відчуватиме, що бажаний у цій країні. Переконаний, це стимулює потік інвестицій в Україну. Якщо ж консерватизм та обережність КМУ і депутатів Верховної Ради, не дозволяють прийняти сміливі рішення, давайте ризикнемо і проведемо такий експеримент на території Закарпатської області. Якщо Закарпаття перетвориться на «інвестиційну мекку», цей набір інструментів можна буде поширити на всю країну»

Федерація роботодавців Закарпаття

  •  

 

25 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів