Обіцяну роками електронну чергу планують втілити на Закарпатській митниці. Що це принесе перевізникам

Обіцяну роками електронну чергу планують втілити на Закарпатській митниці. Що це принесе перевізникам
Про плюси і мінуси пілотного проєкту «Електронна черга перетину кордону» для перевізників та служб, які працюють на кордоні, – розповів в.о. заступника начальника Закарпатської митниці Держмитслужби Василь Татош регіональному телеканалу UA: ЗАКАРПАТТЯ.

 

- Даний пілотний проєкт планується реалізувати перед пунктами пропуску "Ужгород - Вишнє Нємецьке" та "Чоп - Загонь", - розповідає Василь Татош, зазначивши: - Перш за все цільовою аудиторією згаданого проєкту є перевізники та вантажовідправники. Пілотний проєкт "Електронна черга перетину кордону" - це шанс економії часу та коштів для вказаної категорії суб'єктів ЗЕД. Наразі, очікуючи в черзі, перевізники та вантажовідправники несуть економічні збитки через простої автотранспорту в чергах перед пунктами пропуску, які інколи перевищують кілька діб. Особливо це загострюється в кінці року, коли вже "традиційно" у перевізників закінчуються дозволи на здійснення вантажних перевезень територією Польщі, і потік автотранспорту перенаправляється на українсько-словацький та українсько-угорський кордони. Великі черги перед пунктами пропуску тягнуть за собою інші проблеми, зокрема, забруднення навколишнього середовища вихлопними газами, накопичення сміття через відсутність санітарно-гігієнічних умов на під’їзних автошляхах до пунктів пропуску та дорожня безпека. Також черги створюють передумови для виникнення кримінальних і адміністративних правопорушень обумовлених виникненням черг транспортних   засобів   (крадіжки   та пошкодження вантажів і палива, проституція, нелегальна торгівля, хуліганство і т.д.).

Тож, пілотний проєкт спрямований на покращення умов перетину кордону для перевізників та суб'єктів ЗЕД. Також реалізація проєкту полегшить роботу працівникам прикордонної служби та поліції. Адже саме вони відповідальні за запуск транспортних засобів у пункт пропуску та забезпечення правопорядку на під'їзних шляхах перед ним.

Що стосується роботи митного органу, то якихось змін у порядок здійснення митних процедур вказаним пілотним проєктом не передбачено. Однак, варто зазначити, що у митного органу буде можливість розрахувати навантаження на особовий склад, оскільки буде відома кількість транспортних засобів, що слідують у пункт пропуску. Вказана інформація дозволить митниці та прикордонній службі оптимізувати навантаження на особовий склад в пункті пропуску, - резюмує в.о. заступника начальника Закарпатської митниці Держмитслужби Василь Татош.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів