На Міжгірщині розвивають унікальний туристичний маршрут – «Шлях гуні»

На Міжгірщині розвивають унікальний туристичний маршрут – «Шлях гуні»
У селі Річка, що у Міжгірському районі, активно розвивають унікальний культурно-туристичний маршрут «Шлях гуні». Проєкт просуває Агенція регіонального розвитку Закарпатської області за підтримки Українського культурного фонду, триває він уже 5 місяців і вже має перші результати: окрім промоції унікального ремесла, новим маршрутом вже пройшли перші туристи.

 

Про це сьогодні, 15 жовтня, розповіли представники Агенції регіонального розвитку Закарпатської області під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі.

«Це не цілком типовий проект для Агенції, бо говоримо про відносно невеликий проект для села Річка. Але коли йдеться про «Шлях гуні», то ми говоримо не тільки про одне село, це – про Карпати, про українські, закарпатські традиції і про те, що ми мали би зберегти, примножити і через що місцеві громади можуть заробляти кошти. Тішуся, що маємо можливість працювати з Українським культурним фондом і переконаний, що це не остання наша ініціатива, яка буде реалізовуватися спільно», – зазначив Денис Ман, керівник  Агенції регіонального розвитку Закарпатської області.

 

 

«Головне завдання проекту «Шлях гуні»  – розвиток туризму на базі традиційного ремесла, яке збереглося в селі Річка. Цю спадщину треба відроджувати і популяризувати. У селі Річка є майстрині, які добре згають це ремесло. На основі виробництва гуні ми почали розробляти концепцію нового маршруту. Ремесло є об’єднуючою складовою, воно поєднано із полонинським господарюванням і з пішохідним туризмом», – розповів координатор проєкту «Створення культурного маршруту «Шлях гуні» Владислав Товтин.  

 

Товтин

 

«Ми пов’язали культурні цінності із природнім ландшафтом. Боржавська полонина є однією з туристичних брендів Закарпаття, саме біля села Річка проходить маршрут нашого Закарпатського тристичного шляху. «Шлях гуні» це 15 кілометрів гарних краєвидів, поєднаних із унікальними культурними цінностями», – додав він.

Заголовок

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів