Як приготувати скраб для тіла власноруч — 5 найкращих рецептів

Як приготувати скраб для тіла власноруч — 5 найкращих рецептів

 

Ходити в салон за професійним очищенням шкіри і масажем є можливість далеко не завжди. Тим більше зараз, коли будь-яких контактів з іншими краще уникати. Але це не перешкода в приготуванні домашніх засобів з догляду за тілом! Ділимося з вами рецептами кращих скрабів для тіла, інформує Ukr.Media.

Манно-медовий скраб

Інгредієнти: манна крупа (3 ст.л.), рідкий мед (4 ст. л.). Змішайте обидва інгредієнти, і скраб готовий! Простий, але дієвий засіб немає потреби заготовлювати із запасом, адже інгредієнти для нього завжди знайдуться на кухні, а на виготовлення йдуть лічені секунди! Манно-медовий скраб можна використовувати для всіх типів шкіри, він ідеально підходить для делікатного очищення особливо ніжних ділянок.

Грейпфрутовий скраб-пілінг

Інгредієнти: грейпфрут (1 шт.), мелена кава (2 ст. л.), морська сіль (2 ст. л.), ефірна олія лимона (2 краплі), ефірна олія апельсина (2 краплі). Грейпфрут без шкірки перебити у блендері до однорідної консистенції. Цитрусове пюре перекласти в окрему ємність, додати каву, сіль, ретельно перемішати. Перед застосуванням додати ефірні олії і перемішати ще раз. Свіжість шкіри і тонізуючий ефект після використання не змусить себе чекати.

"Пряний" скраб

Інгредієнти: сушений чебрець( 4 ст. л.), насіння фенхелю (3 ч.л.), лляна або оливкова олія (3 ст. л.), сік ½ лимона. Чебрець і фенхель висипати в ємність, залити окропом. Вода повинна лише покрити прянощі. Додати лимонний сік, настоювати 15 хвилин. Потім додати олію, ретельно перемішати, і наносити на шкіру. Такий скраб прекрасно "відкриває" і очищає пори, особливо ефектний на сухих, проблемних ділянках шкіри.

Скраб з морської солі

Інгредієнти: морська сіль (2 ст.л.), харчова сода (1 ст. л.), оливкова або мигдальна олія (1 ст. л.).Всі інгредієнти змішати і нанести на шкіру. Кількість олії можна регулювати індивідуально, за бажанням. Після нанесення скрабу масажувати шкіру м'якими круговими рухами. Потім змити залишки водою. Шкіра буде жирною на дотик, тому слід ще раз помитися з м'яким милом або гелем для душу. Після купання нанести на шкіру зволожувальний крем. Скраб з морської солі за рахунок інгредієнтів і високої абразивності тонізує шкіру і значно допомагає в боротьбі з целюлітом.

Цукровий скраб-пілінг

Інгредієнти: цукор (2 ст.л.), харчова сода (1 ст. л.), олія (2 ст. л., оливкова — для нормальної шкіри, мигдальна — для нормальної і жирної шкіри, олія лісового горіха — суха шкіра, горіха макадамія — вікова), гель для душу (1 ч. л.), ефірна олія — на свій смак (2 краплі). Цукор, соду і олію розтерти до однорідності. Додати ефірну олію і гель для душу. Вимішати скраб і нанести на чисту вологу шкіру. Залишки змити спочатку просто з водою, потім — з милом або гелем для душу. Цукровий скраб забезпечує шкірі глибоке очищення. До того ж його нескладно приготувати в домашніх умовах і він прекрасно зберігається в холодильнику. Перш ніж використовувати скраб власного приготування, переконайтеся, що у вас немає алергії або індивідуальної несприйнятливості до окремих інгредієнтів.

 

02 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів