На Свалявщині встановили першу міні-скульптурку - принцу Рудольфу Габсбургу

На Свалявщині встановили першу міні-скульптурку - принцу Рудольфу Габсбургу
Ранок 10 листопада 2020 року, скульптор Роман Мурник разом з ковалем Степаном Руснаком встановили, з-за допомоги відомого закарпатського мецената Павла Ганинця, міні-скульптуру одному з найвідоміших туристів Закарпаття - принцу Рудольфу Габсбургу (одягнений у нижньоавстрійські шорти, альпійські черевики, принц сидить на символічному компасі)

 

Про встановлення нової міні-скульптурки на Закрапатті написав на своїй сторынці в мережі Фейсбук відомий закарпатський туризмознавець Федір Шандор:

"Ранок 10 листопада 2020 року, скульптор Роман Мурник разом з ковалем Степаном Руснаком встановили, з-за допомоги відомого закарпатського мецената Павла Ганинця, міні-скульптуру одному з найвідоміших туристів Закарпаття - принцу Рудольфу Габсбургу (одягнений у нижньоавстрійські шорти, альпійські черевики, принц сидить на символічному компасі).

Рудольф Габсбург-Лотаринзький (21 серпня 1858, Лаксенбург, Нижня Австрія — 30 січня 1889, Майєрлінг) — ерцгерцог, австро-угорський престолонаслідник, єдиний син цісаря Франца Йосифа і Єлизавети Баварської. Був названий на честь першого імператора Священної Римської імперії з династії Габсбургів — Рудольфа І. 

Кронпринц Рудольф - з дитинства був закоханий в навколишню природу, любив Карпати, де любив полювати на ведмедів, оленів, диких кабанів. 

Спогади кронпринца, закарпатські сторінки яких згодом перевидав відомий історик Тиводар Легоцький, становлять інтерес для краєзнавців. У листопаді 1879 року володар Мукачівської домінії граф Ервін фон Шенборн-Бухгейм, у власності родини котрого ця територія перебувала з 1726 року, влаштував на честь Його Високості кронпринца Рудольфа велике мисливське полювання в гірських і лісистих урочищах Свалявщини та Мукачівщини".

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів