Вчені УжНУ долучаться до розробки «дорожної карти» співпраці Австрії та Закарпаття

Вчені УжНУ долучаться до розробки «дорожної карти» співпраці Австрії та Закарпаття
Зокрема, це обговорювали сьогодні, 10 лютого, в Закарпатській облдержадміністрації під час зустрічі з Торговим Радником Посольства Австрії в Україні Габріелє Газельсбергер та представниками австрійських компаній.

 

Йосип Борто наголосив, що одним з пріоритетів обласної ради є зміцнення транскордонного співробітництва. Закарпаття має тісні контакти з багатьма регіонами країн ЄС, перш за все, звісно, сусідами, однак плідно співпрацює також з краями Чехії, Німеччини, Литви. «Тож сподіваємося й на плідну взаємовигідну співпрацю й з австрійським землями, оскільки маємо багато чому у вас повчитися. Наші краї схожі за кліматом і рельєфом, пріоритетом економіки Австрії також є туризм, який може стати ключовим і у наших стосунках. Також ми зацікавлені у залученні австрійських інвестицій у деревообробну галузь нашої області», – зазначив Йосип Борто.

Директор Інституту регіонального розвитку УжНУ Володимир Приходько розповів про наукові і студентські зв’язки вишу з австрійськими навчальними закладами і поділився можливістю залучення вчених УжНУ до розробки «дорожної карти» співпраці Австрії та Закарпаття.

Габріелє Газельсбергер та представники австрійських компаній поділилися: Закарпаття цікаве тим, що знаходиться на кордоні з Євросоюзом, має значний потенціал у туристичній, технічніх галузях, сфері туризму та рекреації. Великі можливості відкриває також співпраця у науковій галузі, оскільки в Ужгороді працює потужний університет.

– Сподіваюся, результатом вашої роботи регіоні і нашої зустрічі буде перезавантаження усієї системи економічних контактів, відкриття інноваційних проектів у галузях економіки знань, зеленої економіки, інфраструктури і туризму, сталого розвитку, співпраці територіальних  громад, – сказав, підсумовуючи зустріч, Олексій Гетманенко. – І тут добру роль відіграють накопичений досвід, логістичні переваги, європоцентрична ментальність регіону. Ми зацікавлені представити вашим бізнесменам конкретні проекти у сферах будівництва доріг, авіаперевезеннях, поводженні з твердими побутовими відходами, розвитку рекреаційних комплексів тощо. Для узгодження позицій бізнесу з двох країн пропоную провести спільний бізнес-форум на якому представники влади і підприємці зможуть обмінятися конкретними інвестиційними планами.

Сторони домовилися створити робочу групу для підготовки пропозицій та підготовки такого форуму.

Пресслужба ОДА

 

10 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів