Як навчитися ефективно зволожувати шкіру: корисні поради

Як навчитися ефективно зволожувати шкіру: корисні поради

 

Сухість шкіри виникає, коли вона утримує недостатньо вологи. Це може статися у результаті частого вмивання, використання жорсткого мила, старішання або певних захворювань. А у тих, хто живе у більш холодному кліматі, це може бути пов'язано з холодним сухим зимовим повітрям. Однак, вам не потрібно приймати грубу шкіру, що лущиться, як неминучий наслідок старішання або клімату — є кілька способів лікування сухої шкіри, про які ми розповімо далі, інформує Ukr.Media.

Почніть з бази

Зволожувальні засоби — це перший, але не єдиний спосіб лікування сухої шкіри. Починати потрібно зі зміни звичок, а не підбору косметики. Вам може допомогти наступне:

Взимку використовуйте зволожувач повітря

Встановіть його приблизно на 60 % — рівень, якого повинно вистачити для зволоження шкіри.

Приймайте душ швидко

Обмежтеся однією 5-10-хвилинною ванною (або душем) на день. Якщо ви купаєтеся більше, змінюється ліпідний баланс епідермісу — жир надмірно видаляється зі шкіри, що викликає швидку втрату вологи. Використовуйте теплу, а не гарячу воду: вона змиває себум, але не травмує шкіру.

Мінімізуйте використання мила

Тримайтеся подалі від дезодоруючого мила, парфумованого мила і спиртовмісних продуктів. Краще вибирати гель для вмивання з м'яким pH, спрямованим більше у кисле середовище. Так шкіра почне регулярніше оновлюватися.

Будьте ніжними зі шкірою

Не використовуйте на обличчі щітки, мочалки з натурального волокна — вони травмують шкіру. З тієї ж причини після ванни не тріть шкіру, а легко промокніть її паперовим рушником. Для відлущування краще підійде умивання з гелем і силіконовою щіточкою, а також маски на основі кислот.

Переходимо до догляду

А тепер варто поговорити про косметику. Що б ви не говорили, а обійтися без додаткового шару крему у холодну пору року не можна. "Подумайте про зволожуючі засоби як про бар'єр між вашою шкірою та холодним сухим повітрям", — говорить доктор Кеннет Арндт, професор дерматології Гарвардської медичної школи. Якісний крем містить три типи інгредієнтів:

Зволожувачі

Ці речовини допомагають притягувати вологу. Вони включають кераміди, гліцерин, сорбіт, гіалуронову кислоту і лецитин.

Оклюзійні

Ці інгредієнти, включаючи вазелін, силікон, ланолін і різні олії, допомагають утримувати вологу всередині шкіри.

Такі, що пом'якшують

Ці продукти містять олію, воду і емульгатор, щоб попередні дві речовини не поділялися на шари. Вони легші за текстурою і простіше наносяться, ніж вазелін або олії. Багато комерційних зволожувачів містять як пом'якшувальний, так і зволожувальний засіб, такий як лінолева, ліноленова і лауринова кислоти.

Зазвичай, чим густіший і жирніший продукт, тим ефективніше він зволожує вашу шкіру. Деякі з найбільш ефективних і найменш дорогих — це вазелін і його замінники на рослинній основі, а також зволожувальні масла, включаючи рослинні олії. Оскільки вони не містять води, їх краще використовувати, поки шкіра ще волога після купання, щоб утримувати вологу. Лосьйони, призначені для зволоження шкіри, містять воду і олію у різних пропорціях. Зазвичай вони містять як зволожувачі, так і пом'якшувальні засоби, і їх можна наносити на шкіру протягом дня.

Як використовувати крем

Мало купити якісний крем, потрібно навчитися ним користуватися. Спочатку засвойте: крем повинен зберігатися у холодильнику, а набирати його потрібно чистою лопаткою, яка є у коробці, або її можна купити у косметичному магазині. Цей захід захистить продукт від мікробів і грибків, що випадково потрапляють з ваших рук у живильне середовище. Також холодний крем надає термічний ефект на шкіру: розслаблення м'язів і освітлення судинних сіточок за рахунок скорочення судин. Оновлювати шар крему потрібно 1-2 рази на день після вмивання і нанесення тоніка — він підготує шкіру до крему і дозволить йому швидше вбратися. Для обличчя достатньо краплі засобу, розмір якої з горошину: за рахунок силіконів у складі крем розподілиться тонким шаром. Залишки засобу варто промокнути паперовим рушником, якщо ви збираєтеся вибігати на вулицю. У іншому ж випадку варто походити з кремом на обличчі 3-5 хвилин, давши йому повністю вбратися.

 

18 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів