Найстаріший дуб України, чорноголовська лагуна, дерев’яні церкви та багато іншого – у новому проєкті ГО “Щасливі діти”

Найстаріший дуб України, чорноголовська лагуна, дерев’яні церкви та багато іншого – у новому проєкті ГО “Щасливі діти”
В Ужгороді відбулася перша робоча зустріч членів команди нового проєкту громадської організації “Щасливі діти”. Наразі йдеться про логічне продовження та масштабування проєкту «Пізнай Ужгород», в рамках якого було видано набір з 10 листівок та маршрутів, розміщених у вільному доступі на міжнародній платформі izi.travel. Новий проєкт пропонує пізнавати історичні, архітектурні, культурні та гастрономічні родзинки Ужанської долини (йдеться про території, які до формування ОТГ були Ужгородським, Великоберезнянським та Перечинським районами).

 

“Попередній проєкт, з яким ми пізнавали Ужгород, показав, що такого типу культурно-туристичні продукти дуже потрібні аудиторії. Контент цікавий як для внутрішніх, так і зовнішнх туристів. Тому не виникало сумнівів, що його треба масштабувати. Так виникла ідея створити “Пізнай Ужанську долину”, — пояснила авторка проєкту Людмила Сюзева.

Проєкт підтриманий Українським культурним фондом. Передбачає розробку 10 тематичних маршрутів. Однак, тепер це будуть не тільки пішохідні, але й вело- та автомаршрути. Як і попереднього разу, аудіогід-путівник буде створено українською та англійською мовами. Обидві версії будуть завантажені на платформу міжнародного мобільного додатку izi.travel і будуть доступні для безкоштовного користування.

У підсумку буде створено сувенірний набір листівок із зазначенням пам’яток культурної, архітектурної, природної спадщини Ужанщини. Крім того, маршрути включатимуть бізнес-локації: автентичні заклади харчування, зелені садиби, приватні музеї, фермерські господарства.

“Ужанська долина у багатьох асоціюється з дерев’яними храмами, тому що вона буквально усіяна ними, а також пішохідними гірськими маршрутами. Але нам є що відкривати і чим дивувати навіть найвибагливішого туриста. Маємо найстаріший дуб України, чорноголовську лагуну, — власне, багато чого, адже Ужанська долина має дуже великий потенціал. Це стосується не тільки історії, культури чи архітектури. Наприклад, гастрономічна частина є дуже важливою складовою будь-якого туризму. А тому ми обов’язково у кожен маршрут “вплітатимемо” точки, де можна смачно та неординарно поїсти”, — прокоментувала екскурсоводка Аліса Смирна.

“Пізнай Ужанську долину” є важливим з точки зору формування нових партнерств і створення спільних продуктів. Про свою підтримку засвідчили керівники Закарпатської обласної державної адміністрації. Основним партнером проєкту виступила ГО «Асоціація фахівців туристичного супроводу Закарпаття». Наразі шестеро екскурсоводів, які розроблятимуть маршрути, є членами Асоціації. Її очільник, Олександр Шершун, також розроблятиме авторський маршрут в рамках даного проєкту. На його думку, Ужанщина — одна з найдоступніших, найживописніших і найкращих локацій для розвитку туризму не тільки на території Закарпаття, але й цілої України. Великою перевагою є те, що місцеві екскурсоводи здатні не просто транслювати завчену інформацію, а подавати її нетривіально та креативно.

“Впродовж кількох наступних років ми будемо розгрібати наслідки пандемії. Особливо постраждає туристична сфера. Уже бачимо, що буде популярний індивідуальний туризм і туризм малих груп. А тому добре, що цей проєкт допоможе планувати свої самостійні подорожі, забезпечити туристам можливість соціально ізольованих досліджень маршрутів”, — додав він.

Наразі команда працює над розробкою маршрутів та їх концепцією. У свою чергу творча команда на чолі з режисером Богданом Козачуком планує зйомки проморолика про туристичні можливості Ужанської долини, який зніматимуть впродовж усього часу реалізації проєкту.

Пресслужба ГО “Щасливі діти”

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів