Епідеміолог: "Найбільше інфікувань COVID-19 в Ужгороді, Великоберезнянському, Перечинському, Ужгородському районах"

Епідеміолог: "Найбільше інфікувань COVID-19 в Ужгороді, Великоберезнянському, Перечинському, Ужгородському районах"
Завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України" Вікторія Тимчик сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА повідомила аналітичні дані про поширення COVID-19 на Закарпатті.

 

Вікторія Тимчик поінформувала про загальну захворюваність на COVID-19 за минулу добу в області. З її слів, за добу найбільше випадків зареєстрували у Виноградівському (22) та Ужгородському (16) районах і місті Ужгород (48).

Епідеміологиня також навела аналітичні дані:

"За весь період пандемії в області виявлено більше 27 000 підозрілих випадків на COVID-19 і майже 95% із них підтверджено. Це більше 26 тисяч. Серед дитячого населення ми підтвердили 1384 випадки захворювання – це трошки більше 5 %. У майже 2 % пацієнтів (593 осіб) захворювання на COVID-19 мало летальне завершення. 

Радує, що майже 75% захворілих уже одужали. Це майже 20 тис осіб. 23% наразі хворіють – це активні випадки (таких пацієнтів в області трохи більше 6 000)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 38% закарпатців із COVID-19 потребують кисневої підтримки. Для лікарень закуповують кисневі станції та генератори

Зі слів пані Вікторії, найвищі показники захворюваності у Великоберезнянському, Перечинському, Ужгородському районах та місті Ужгород. 

"Зараз лише 5 адміністративних територій, де маємо зону особливого поширення хвороби. Там захворюваність більше 300 випадків на 100 тисяч населення. Це Перечинський, Ужгородський райони, міста Ужгород, Берегово та Хуст", – додала Тимчик.

Також епідеміологиня наголосила, що саме після свят і масових гулянь лікарі фіксували сплеск захворюваності. А із введенням обмежень ситуація йшла на спад. Тому Вікторія Тимчик закликала:

"Наразі темпи захворюваності потрохи знижуються. Зараз ідуть новорічно-різдвяні свята. Хочу попросити населення утриматися від проведення корпоративів, бо це веде до підвищення кількості захворювань. Щоб не було завантаженості лікарень і не довелося використовувати всі ті ліжка, які ми забезпечуємо киснем, ці свята ми маємо провести так, як і весь світ – в обмеженому колі людей".

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів