38% закарпатців із COVID-19 потребують кисневої підтримки. Для лікарень закуповують кисневі станції та генератори

38% закарпатців із COVID-19 потребують кисневої підтримки. Для лікарень закуповують кисневі станції та генератори
Про ситуацію із заповненням закарпатських лікарень та забезпечення ліжок киснем сьогодні, 16 грудня, розповів директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

 

"В області розгорнуті 1885 ліжок для лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою, – повідомив Анатолій Пшеничний. – Станом на 16 грудня маємо 826 пацієнтів у медичних закладах із підозрою та підтвердженим діагнозом COVID-19. Це менше 45% від кількості, яку ми можемо прийняти. Із них 38% потребують кисневої підтримки".

Зі слів чиновника, на сьогодні 973 ліжка під'єднані до подачі кисню. З урахуванням понад 100 кисневих концентраторів, які вчора привезли в Ужгородську міську клінічну лікарню, забезпечення медзакладів киснем по області становитиме більше 60%. "Станом до 20 грудня ця цифра наблизиться до 80%"– запевнив мовець, .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідеміолог: "Найбільше інфікувань COVID-19 в Ужгороді, Великоберезнянському, Перечинському, Ужгородському районах"

Також Пшеничний уточнив, що у 12 медзакладах розробляється проєктно-кошторисна документація і проходить експертизу щодо закупівлі і встановлення кисневих станцій та генераторів. Це заклади обласного і районного підпорядкування. Сама поставка кисневих концентр та станцій буде відбуватися у першому кварталі 2021 року. 

"Забезпечення генераторами та кисневими станціями дасть можливість забезпечити лікарні киснем, фактивно, назавжди", – додав директор департаменту охорони здоров'я.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів