Порахували: на Закарпатті загалом працює понад пів тисячі оздоровчих, рекреаційних та туристичних об’єктів

Порахували: на Закарпатті загалом працює понад пів тисячі оздоровчих, рекреаційних та туристичних об’єктів
Такі дані наведені в Програмі соціально-економічного розвитку Закарпатської області на 2021 рік, яку сьогодні схвалили депутати Закарпатської обласної ради.

 

Згідно з програмою, мережа оздоровчих, рекреаційних та туристичних об’єктів області нараховує 511  об’єктів, у тому числі оздоровчих – 23, рекреаційних – 126, туристичних – 362. 

Послуги з розміщення, харчування та організації дозвілля готові надавати понад 500 сільських садиб, власники яких  об’єднуються у спілки та  асоціації, що дає можливість більш активно розвивати сільський туризм, залучаючи нових його представників, а також спільними  зусиллями пропагувати свій туристичний продукт, створювати нові послуги та атракції для відпочиваючих.

У області нараховується 56 діючих гірськолижних витягів, у тому числі:  бугельних – 40, крісельних – 8,  якірних – 3, елеваторного типу – 2, мультиліфти – 3, а також ратраків – 26 та пунктів прокату – 38.

З метою представлення туристичного потенціалу та покращення туристичного іміджу області на вітчизняному та міжнародному туристичних ринках представники облдержадміністрації спільно з представниками структурних підрозділів з питань розвитку туризму райдержадміністрацій (міськвиконкомів), об’єднаних територіальних громад та суб’єктами туристичної діяльності взяли участь:

з 9 по 11 лютого 2020 року в одному з найбільших туристичних салонів Європи ,,MilanoBit 2020»у м. Мілан (Італія);

з 13 по 16 лютого у 29-й Міжнародній туристичній виставці ,,HOLYDAY WORLD»у м. Прага (Чехія).

Упродовж червня 2020 року було напрацьовано основні напрями розвитку туризму і курортів  для врахування їх під час розроблення Програми розвитку туризму в Україні. Крім того, визначено основні «туристичні  магніти»області та розроблено туристичні маршрути до них.

Щомісячно проводиться моніторинг сплати туристичного збору до місцевих бюджетів області. Протягом 9 місяців 2020 року до місцевих бюджетів області сплачено 4071,8 тис. грн. туристичного збору, що становить 75 % аналогічного періоду минулого року.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів