Як закарпатським батькам отримати "пакунок малюка" чи компенсацію за нього?

Як закарпатським батькам отримати "пакунок малюка" чи компенсацію за нього?
У вересні 2020-го змінили порядок видачі так званих "пакунків малюка". Замість них батькам пропонували грошову компенсацію. У жовтні від цієї ідеї відмовилися й повернулися до видачі "пакунку малюка" або ж за бажанням видачі грошової компенсації. Сьогодні у Закарпатській ОДА відбулася пресконференція директора департаменту соціального захисту населення Михайла Петрішки, який роз’яснив порядок отримання "пакунку малюка" та нюанси.

 

Зі слів Михайла Петрішки, у період із 2018 по 2020 роки на Закарпатті видали майже 22 тисячі "пакунків малюка".

Наразі батьки немовляти мають право отримати "пакунок малюка" чи фінансову компенсацію за нього. "Але грошову компенсацію за бажанням отримувача можна буде отримувати вже з 1 липня 2021 року", – уточнює М. Петрішка.

Породіллі протягом 30 днів з моменту народження дитини потрібно звернутися до органів соцзахисту населення із довідкою про те, що вони не отримали "пакунок малюка" у пологовому будинку, щоб мати можливість його отримати. "Якщо протягом 30 днів ви не отримуєте "пакунок малюка", то ви можете його отримати у вигляді компенсації".

Михайло Петрішка також розповів, що уже вчора і сьогодні відбувається постачання натуральної допомоги "пакунок малюка" у Закарпатській області. "Всього заїде протягом 3 днів 883 пакунки. Їх уже почали завозити в управління соцзахисту, щоб забезпечити їх видачу тим, хто їх не отримав у попередній період. І наступний етап поставки - це безпосередньо пологові будинки. Вони отримають близько 2.5 тисяч пакунків. Усього на сьогодні в нас є потреба у майже 12.5 тисячах "пакунків малюка". Як запевняє нас міністерство, у нас не буде виникати проблемних питань із цією соціальною допомогою і ми зможемо забезпечити всіх дітей. А якщо зазначений термін минув, то закликаю звертатися за компенсацією".

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів