В Україні через морози та снігопади розгорнули майже 5 тисяч пунктів обігріву

В Україні через морози та снігопади розгорнули майже 5 тисяч пунктів обігріву
У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) попередили про можливі перебої електропостачання у населених пунктах та зупинку транспорту через сильні морози, снігопади та ожеледицю. Щоб запобігти випадкам обмороження людей у регіонах України розгорнули 4778 пунктів обігріву.

 

Про це повідомила пресслужба ДСНС із посиланням на дані Укргідрометцентру.

Так, 7 лютого у Львівській та Івано-Франківській областях очікується значний сніг, а на Закарпатті – з дощем, а також ожеледь, на дорогах ожеледиця, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с (І рівень небезпечності – жовтий).

8 лютого у західних, Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях синоптики прогнозують значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини та замети з приростом снігу на 20-30 сантиметрів, у Рівненській, Волинській та Львівській областях — на 30-40 сантиметрів. На Закарпатті, Прикарпатті та у південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності – жовтий).

У Києві 8 лютого прогнозується значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності – жовтий). Очікується значне зниження температури: вночі 13-16 градусів морозу, вдень — від 7 до 10 градусів морозу.

У ДСНС також повідомили, що 7-8 лютого в Україні, крім Закарпаття та півдня Одещини, очікується значне зниження температури: вночі до 12-18 градусів морозу, в північних областях подекуди до 20-24 градусів, вдень — до 8-13 градусів морозу. У південних областях вночі очікується 5-10 морозу, вдень — від 4 градусів морозу до 2 градусів тепла.

У зв'язку з погіршенням погоди місцева влада розгорнула 4764 стаціонарних пунктів обігріву, а ДСНС — 14 мобільних пунктів на базі наметів та транспортних засобів. Упродовж доби 6 лютого до пунктів обігріву звернулись 443 людини. Рятувальники не виключають, що можуть додатково розгорнути пункти обігріву у визначених місцях, якщо отримають відповідні звернення. З адресами пунктів обігріву можна ознайомитися тут.

 

07 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів