Apple: як інвестувати з України

Apple: як інвестувати з України
Все більше українців обирають інвестування у якості способу зберегти та примножити капітал.

 

Вкладати кошти в цінні папери іноземних емітентів можна лише за посередництва брокера. Як це зробити в Україні, розглянемо на прикладі акцій IT-гіганта Apple. 

Амбітні плани

Apple входить в топ найдорожчих брендів світу. За версією Forbes компанія знаходиться на першому місці рейтингу з оцінкою вартості у $241,2 млрд. І хоча візитівкою бренду залишається iPhone, Apple невпинно розширює сферу діяльності. Окрім продажів ПК, лептопів Mac (які компанія розпочала оснащувати процесорами власного виробництва, замінюючи Intel) та Apple Watch, доходи зростають внаслідок розвитку сервісів, серед яких Apple TV, Music, Fitness+ та інші. 

Врешті чистий прибуток емітента на кінець 2020 року склав $57 млрд. Капіталізація за результатами 4 кварталів 2020-го —$2 269 млрд. 

2021 рік обіцяє бути ще більш успішним — вже в першому фінансовому кварталі чистий прибуток склав $29 млрд (у той же період 2020-го — $22 млрд). Акції Apple на 1 лютого 2021 року тримаються на рівні $135 за штуку. 

На початку 2021 року стало відомо про плани щодо випуску шолому доповненої та віртуальної реальності. Вперше про це заговорили у виданні Bloomberg. За інформацією інсайдерів, Apple має на меті запустити нішовий продукт приблизно у 2022 році. Крім такого доповнення лінійок своїх продуктів, IT-гігант зазіхає ще й на автомобільний сектор — до 2024 року можливий випуск нової електроавтівки у співпраці з Hyundai.

Будь-які новини стосовно планів компанії та кроків щодо їх втілення стають чинниками, які впливають на коливання курсу акцій Apple. Оцінити перспективи росту/падіння ціни можуть досвідчені аналітики з досвідом роботи на фондовому ринку.

Як придбати акції

Аби вкласти кошти в папери іноземних емітентів, знадобляться послуги брокера. Важливо, щоб це була надійна компанія з досвідом та вигідними умовами. Усі клієнти «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» безкоштовно отримують детальні консультації стосовно всіх питань щодо інвестування — від відкриття брокерського рахунку до збору фінансового портфелю. Докладніше про торгівлю акціями на біржі дізнатися можна на сайті https://ffin.ua/stocks.

Компанія є частиною холдингу Freedom Finance, що є одним із найвпізнаваніших та найдосвідченіших на теренах Східної Європи. Акції Freedom Holding Corp. також лістингуються на біржі NASDAQ. В українському підрозділі компанії клієнтам допомагають інвестиційні експерти з досвідом на фондовому ринку 10+ років. Консультації надають як телефоном, так і онлайн або особисто в одному з 12 офісів в містах України. 

Все, що потрібно майбутньому інвестору, — звернутися до «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА», відкрити брокерський рахунок та перерахувати на нього потрібну суму з валютного рахунку у вітчизняному банку. Доступ до зарубіжних фондових ринків відкриває європейський брокер Freedom Finance, а українська установа надає також послуги депозитарію.

 

09 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів