Стало відомо, як виглядатиме 30-метровий Прапор України, що встановлять до 30-річчя Незалежності

Стало відомо, як виглядатиме 30-метровий Прапор України, що встановлять до 30-річчя Незалежності
Державний Прапор України, який до 30-річчя Незалежності планують встановити в Ужгороді на площі Богдана Хмельницького, буде на флагштоку заввишки 30 метрів, ширина полотнища – 6х10 метрів, основа має бути щонайменше 5х5 метрів і глибиною не менше 3 метрів. Про це повідомив головний архітектор міста Олег Боршовський.

 

Розмістять прапор у сквері на площі Богдана Хмельницького, де вже є дитячий майданчик і заплановано скейт-парк.

За попередніми обстеженнями, там є умови для встановлення флагштока такої висоти. Як видно з ескізу, зроблять також підпірну стінку з написами, підходи. Сам флагшток планується з металу, із покриттям гарячим хромом, змонтувати його мають за телескопічним принципом, вгорі завершуватиметься тризубом. Основа під флагштоком має бути залізобетонною, мощення довкола із сірого граніту, підпірна стінка зі світлого граніту. Заплановано це місце зробити громадським простором, тож зроблять благоустрій усього скверу – з підсвіткою, лавками, урнами.

Зводитимуть прапор на умовах співфінансування – за кошти обласного та міського бюджетів. Остаточний розрахунок вартості робіт стане відомий після розробки проєктно-кошторисної документації.

Автор концепції – молодий архітектор Роберт Митричко, який вже добре зарекомендував себе проєктними рішеннями в Ужгороді, а проєктна організація, яка буде розраховувати всі конструктивні елементи – ПП Роман Антонов, який брав участь в проєктуванні скейтпарку.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів