В Ужгороді вп’яте вручатимуть премію імені Петра Скунця

В Ужгороді вп’яте вручатимуть премію імені Петра Скунця
Ужгородська міська рада оголошує конкурс на здобуття міської премії імені Петра Скунця – творчої відзнаки, якою нагороджують літераторів і краєзнавців.

 

На здобуття премії щорічно висуваються високохудожні твори, опубліковані окремими книгами, які вийшли в друк протягом останніх трьох років та стали помітним явищем в літературі чи краєзнавстві. Премією нагороджуються літератори й краєзнавці, які народилися, проживають або тривалий час працювали в Ужгороді та на території Закарпаття. Висунення кандидатур на здобуття премії проводиться колективами творчих спілок, організацій, об’єднань, товариств, навчальними закладами, видавництвами, редакціями газет та журналів, управлінням у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради. Самовисунення кандидатур не допускається. Книги, твори, видання, номіновані іншими преміями чи перевидані, не висуваються на здобуття премії. Ця відзнака є персональною і присуджується лише один раз. Може присуджуватися й посмертно.

Премія імені Петра Скунця встановлюється у трьох номінаціях: художня література; краєзнавча література; альбомне видання. Твори на здобуття Премії надсилаються щороку до 1 липня на адресу управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради: пл. Поштова, 3, м. Ужгород, 88000, email – [email protected] До участі у конкурсі допускаються автори, чиї твори, написані українською мовою, подані до конкурсної комісії і відповідають вимогам положення. До творів у трьох примірниках додаються:

- творча характеристика на автора-претендента з персональними даними;

- ксерокопії рецензій і відгуків на видання (якщо такі є);

- протокол засідання установи чи організацій, яка висуває кандидатуру.

Колектив авторів твору, представленого на здобуття премії, не може становити більше трьох осіб. Надіслані матеріали, що не відповідають положенню, не розглядаються. Твори, розглянуті конкурсною комісією, залишаються для поповнення фондів бібліотек Ужгородської міської централізованої бібліотечної системи. Особам, удостоєним премії, присвоюється звання «Лауреат міської премії імені Петра Скунця» та вручається диплом, почесний знак лауреата і грошова премія у розмірі 10 тис. грн у кожній номінації.

Забезпечення дотримання вимог щодо висунення творів на здобуття премії, їх конкурсний відбір та присудження премії здійснює спеціальна конкурсна комісія, до якої входять відомі в краї літератори, вчені-краєзнавці, працівники закладів культури тощо. Урочисте вручення премії вже традиційно відбуватиметься під час відзначення Дня Ужгорода.

Ужгородська міська рада

 

16 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів