В Ужгороді презентували «Долину теплиць» - новий гастрономічний еко-бренд Закарпаття

За словами президента Закарпатської туристичної організації Федора Шандора, всім відома долина поліетилену на Іршавщині, але ніколи ніхто не пише, що всередині, що там росте. Так само мало хто питає, куди вся ця маса вирощеної продукції зникає. Завдяки пандемії ми дізналися, що всередині теплиць, що вся та продукція тепер в переважній більшості лишилася на території краю, не виїхала на Київську Бесарабку чи Одеський привоз. А те, що лишилося, треба кудись подіти. Тому ідея, яка стоїть за Михайлом Штефаньо – створити і презентувати «Долину теплиць» – починає розвиватися. За нею стоїть насправді багато людей, всі вони працюють над брендом «Долина теплиць».
Засновник нового гастрономічного продукту «Долина теплиць» Михайло Штефаньо розповів: «Туристи приїжджають на Іршавщину і хочуть не тільки бачити щось, а й пробувати, куштувати, взяти сувеніри. На території району туризм до пандемії тільки почав розвиватися, тому треба його підтримувати. Ви всі бачили, проїжджаючи Кам’яницю, теплиці. Якщо дивитися згори – то вони всі наче на долоні, в долині. Це й лягло в ідею назви, її й вирішили використати в цьому стартапі – «Долина теплиць».
За словами Штефаньо, умова була одна для роботи в рамках бренду – місцева продукція. Наразі стартап на стадії документального оформлення.
«Сухофрукти і консерви будуть представлені в рамках нового гастрономічного еко-бренду. Будуть представлені фрукти, овочі засушені, шипшини, якої багато росте на берегах Боржави. Багато консервів. Будемо використовувати місцеві назви для назв продукції: приміром, відома всім аджика матиме назву «дріблянка» (подрібнені овочі), як власне називають цю продукцію на Іршавщині», - уточнює М. Штефаньо.
Також, за словами Штефаня, цією продукцією засновники бренду пропагувати здоровий спосіб життя.
Смаколики, якими вже цікавляться – в’ялені помідори та в’ялені сливи бистриці з Імстичева.
Популярними будуть екологічні чіпси – засушені чипси з яблук. Наразі їх випробовують, дегустують, змінюють. Сушена шипшина, зібрана вздовж берегів оржави. Дуже багато природних багатств на Іравщині, які не використовуюь.
Шандор додав: «Також у рамках проєкту будуть представлені: сушені персики, морква, хрін. Принцип один: все буде тільки з Боржавської долини».
Наразі придбати продукцію можна тільки в Селиському рокаші, в Іршаві, у Вільхівці, в Ужгороді, територія Зарічанської ТГ, є сторінка «Долина теплиць» в соцмережах, де можна придбати продукцію також.
Продукція пройшла всі санітарні норми – це найголовніше.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Мобільний туристичний додаток «Ужгород» презентували у міській раді
- Відомі туристичні локації Закарпаття доступні у форматі аудіогідів
- Закарпатське Берегово: 6 “родзинок” для мандрівника
- Слухай і мандруй: туристичні маршрути Синевира ожили голосом легенд і музики
- Дике озеро (Озірце) на Міжгірщині зустрічає оновленим виглядом
- Музеї Закарпаття, які варто відвідати
- Усі 2-тисячники за ніч: на Рахівщині пройде гірський марафон Чорногорою
- Долина нарцисів – єдиний в Україні унікальний заповідний масив
- Нове місце для відпочинку на території Ужанського національного природного парку
- Мандрівка у минуле: маленькі гості з різних областей України у музеї ім. Т. Легоцького
- Долина нарцисів зустрічає весну білосніжним цвітінням!
- За 4 місяці 2025 року на Закарпатті сплатили майже 8 млн грн туристичного збору
- Ужгородців та гостей міста запрошують завтра на відкриту екскурсію «Квітучий Ужгород»
- Відтепер у Національний природний парк "Зачарований край" можна мандрувати на велосипедах
- На Рахівщині пройшла перша на Закарпатті «Школа хайкінгу»
- На легендарному Ужоцькому перевалі облаштовують оглядовий майданчик
- Два закарпатські села представлятимуть Україну на світовому туристичному конкурсі
- НПП «Зачарований край» відкриває туристичний сезон велопоходом мальовничими локаціями Іршавщини
- За три місяці 2025 року національні природні парки Закарпаття відвідали понад 14 тисяч туристів
- В Ужгороді – пік цвітіння сакур
До цієї новини немає коментарів