В Ужгороді презентували «Долину теплиць» - новий гастрономічний еко-бренд Закарпаття

За словами президента Закарпатської туристичної організації Федора Шандора, всім відома долина поліетилену на Іршавщині, але ніколи ніхто не пише, що всередині, що там росте. Так само мало хто питає, куди вся ця маса вирощеної продукції зникає. Завдяки пандемії ми дізналися, що всередині теплиць, що вся та продукція тепер в переважній більшості лишилася на території краю, не виїхала на Київську Бесарабку чи Одеський привоз. А те, що лишилося, треба кудись подіти. Тому ідея, яка стоїть за Михайлом Штефаньо – створити і презентувати «Долину теплиць» – починає розвиватися. За нею стоїть насправді багато людей, всі вони працюють над брендом «Долина теплиць».
Засновник нового гастрономічного продукту «Долина теплиць» Михайло Штефаньо розповів: «Туристи приїжджають на Іршавщину і хочуть не тільки бачити щось, а й пробувати, куштувати, взяти сувеніри. На території району туризм до пандемії тільки почав розвиватися, тому треба його підтримувати. Ви всі бачили, проїжджаючи Кам’яницю, теплиці. Якщо дивитися згори – то вони всі наче на долоні, в долині. Це й лягло в ідею назви, її й вирішили використати в цьому стартапі – «Долина теплиць».
За словами Штефаньо, умова була одна для роботи в рамках бренду – місцева продукція. Наразі стартап на стадії документального оформлення.
«Сухофрукти і консерви будуть представлені в рамках нового гастрономічного еко-бренду. Будуть представлені фрукти, овочі засушені, шипшини, якої багато росте на берегах Боржави. Багато консервів. Будемо використовувати місцеві назви для назв продукції: приміром, відома всім аджика матиме назву «дріблянка» (подрібнені овочі), як власне називають цю продукцію на Іршавщині», - уточнює М. Штефаньо.
Також, за словами Штефаня, цією продукцією засновники бренду пропагувати здоровий спосіб життя.
Смаколики, якими вже цікавляться – в’ялені помідори та в’ялені сливи бистриці з Імстичева.
Популярними будуть екологічні чіпси – засушені чипси з яблук. Наразі їх випробовують, дегустують, змінюють. Сушена шипшина, зібрана вздовж берегів оржави. Дуже багато природних багатств на Іравщині, які не використовуюь.
Шандор додав: «Також у рамках проєкту будуть представлені: сушені персики, морква, хрін. Принцип один: все буде тільки з Боржавської долини».
Наразі придбати продукцію можна тільки в Селиському рокаші, в Іршаві, у Вільхівці, в Ужгороді, територія Зарічанської ТГ, є сторінка «Долина теплиць» в соцмережах, де можна придбати продукцію також.
Продукція пройшла всі санітарні норми – це найголовніше.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- На Закарпатті планують відновити відомий історичний парк у Буштині ВІДЕО
- Лишилося мало часу: проголосуйте та допоможіть врятувати “Долину Нарцисів”
- Експерти з туризму називають COVID-19 найкращою умовою для того, аби досліджувати Закарпаття
- У Чинадіївському замку через локдаун просять про допомогу на утримання будівлі й коней
- На Закарпатті проклали маршрут найзахіднішими туристичними точками України
- Гуцули Закарпаття та Прикарпаття укладатимуть договір про співробітництво у туризмі
- Ужгородський замок – ТОП 10 цінностей та унікальностей
- Туристи в очікуванні на період цвітіння сакури в Закарпатті
- Найстаріший будинок Ужгорода, сірі корови, музей паприки — чим зацікавить маршрут найзахіднішими точками України?
- На факультеті туризму та МК УжНУ презентують студентський туристичний клуб «Едельвейс»
- «Закарпаттю потрібно перетворювати локальні історії на бренди», – Богдан Логвиненко
- 4 грн за кг пластику: Як карантин підняв ціну на вторсировину на Закарпатті (ВІДЕО)
- Маємо черговий рекорд: Перший переліт через Українські Карпати
- Протягом вихідних на Закарпатті троє туристів потребували допомоги рятувальників
- «Непомітно помітні»: В Ужгороді влаштували авторську онлайн-екскурсію про видатних жінок міста
- Тревел-блогер Віктор Стинич про "непопсове" Закарпаття та нові магніти (ФОТО)
- На Закарпатті розробляють 10 туристичних маршрутів Ужанською долиною
- Куди закарпатці можуть поїхати на відпочинок? Стало відомо, які країни відкривають кордони
- Закарпатське у тренді: як бізнесу зустрітися із туристом, обговорили у рамках проєкту «Пізнай Ужанську долину»
- Закарпаття хочуть зробити майданчиком для подорожей у будинках на колесах
До цієї новини немає коментарів