"Жовтий" рівень не дозволяє нехтувати обмеженнями і послаблювати контроль – акцентували на комісії ТЕБ та НС

"Жовтий" рівень не дозволяє нехтувати обмеженнями і послаблювати контроль – акцентували на комісії ТЕБ та НС
Переведення Ужгорода, як і всього Закарпаття, на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки чимало людей, на жаль, сприйняли так, ніби COVID-19 уже не існує, ніби багато важких хворих не лежать у лікарнях і не помирають щодня, ніби вже немає необхідності носити маски, дотримуватися дистанції та інших обмежень.

 

Це може дуже швидко призвести до чергового різкого зростання кількості інфікованих, переповненості лікарень і, як наслідок, знову суворого карантину, припинення роботи бізнесу, транспорту тощо. Трагедії можуть стати жорстокою реальністю для багатьох родин, через нові штами і їх високу агресивність знову захворіти можуть і ті, хто вже подолав недугу. Це сьогодні констатували на позаплановому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Ужгородській міській раді.

Карантинні обмеження продовжують діяти по всій країні, рішенням уряду черговий раз їх продовжили до 30 квітня і необхідно їх дотримуватися. Заступник міського голови, керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Ужгороді Юрій Рахівський наголосив: ситуація із захворюваністю залишається напруженою. «Не може навіть стояти питання про послаблення контролю», – сказав Юрій Васильович і доручив особливу увагу мобільних груп під час перевірок звернути на заклади торгівлі та громадського харчування.

Заступник голови Ужгородської районної державної адміністрації, керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Ужгородському районі Віталій Дупин відзначив, що місту та району потрібно й надалі проводити спільну роботу щодо протидії поширенню коронавірусу, активізувати перевірки осіб, які порушують вимоги до самоізоляції.

Заступник міського голови Василь Гомонай відзначив, що освітяни Ужгорода дуже добре підготувалися до проведення пробного ЗНО, яке проводилося 10 квітня, забезпечили дотримання дистанції між учасниками незалежного оцінювання, надалі дуже важливо не допустити поширення вірусу під час відзначення Великодня, релігійних обрядів.

Протоколом засідання комісії акцентовано на вимогах до роботи ринків, магазинів зокрема щодо кількості відвідувачів, температурного скринінгу, роботи спортзалів, проведення масових заходів, перевірок тощо.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів