Де можна зробити аудіометрію в Києві

Де можна зробити аудіометрію в Києві

 

Комп'ютерна аудіометрія - опис і особливості діагностики, види обстежень, проведення. Розповідаємо, куди звернутися для тестування слуху.

Що робити, якщо ви підозрюєте у себе порушення слуху? Сьогодні це можна легко перевірити. Сучасна комп'ютерна аудіометрія дозволяє точно оцінювати стан слухової системи. Це просте і комфортне для пацієнта обстеження, яке показує пороги чутності на різних частотах. Також деякі види аудіометрії дозволяють тестувати стан середнього та внутрішнього вуха. Давайте поговоримо про те, як проходить ця діагностика, і де її можна пройти.

Показання до аудіометрії

Зазвичай лікарі призначають цей тест людям, які скаржаться на погіршення слуху. Але тут є одна складність - далеко не всі розуміють, що слух падає. Дуже у багатьох пацієнтів цей процес проходить непомітно. І все ж є деякі ознаки, за якими можна розпізнати розвиток приглухуватості. Пройдіть аудіометрію, якщо вам:

  • складно зрозуміти мову співрозмовників, особливо при груповій розмові;

  • доводиться часто перепитувати;

  • хочеться весь час зробити голосніше звук на телевізорі, радіо та інших пристроях.

Щоб приглухуватість не спіткала вас зненацька, краще проходити аудіометрію в профілактичних цілях. Так ви зможете розпізнати проблему на ранніх стадіях, тоді її простіше скорегувати.

Види обстежень слуху

Щоб оцінити стан слухової системи максимально точно і повно, рекомендується проводити комплексну діагностику. Вона включає такі тести:

  • Тональна порогова аудіометрія - перевірка слухових порогів сприйняття на різних частотах. Пацієнту подають звукові сигнали, а він натискає кнопку, коли чує їх.

  • Імпедансометрія - діагностика функціональності середнього вуха, допомагає знайти порушення звукопроведення. У вуха випробуваного вставляють спеціальний зонд для подачі перепадів тиску і реєстрації відгуку.

  • Отоакустична емісія (ОАЕ) - тестування функціональності волоскових клітин внутрішнього вуха, що відповідають за розпізнавання звуків. Не вимагає активної участі пацієнта.

  • КСВП - діагностика відгуку на викликані слухові потенціали.

Найпопулярнішим тестом для дорослих пацієнтів є тональна аудіометрія. Вона дозволяє встановити приглухуватість та її ступінь тяжкості, а також отримати необхідну інформацію для компенсації порушень слуху. Аудіометрія дітям грудного віку проводиться методами ОАЕ і КСВП, оскільки вони не вимагають відгуку від випробуваного.

Куди звернутися, щоб пройти обстеження

Діагностику слуху сьогодні роблять у багатьох клініках і спеціалізованих центрах. Обирати їх потрібно відповідально - вивчивши відгуки, фахівців, використовуване обладнання. Якщо вбити пошуковий запит «аудіометрія в Києві», вартість буде коливатися в межах 200-600 грн. Не поспішайте йти туди, де обстеження проводять за мінімальною ціною. Швидше за все, там використовується устаткування низького класу точності, яке не дасть розгорнутої інформації про стан слуху. Краще звертатися в ті місця, де застосовують обладнання клінічного класу точності.

Спеціалізований сайт bettertone.com.ua - місце, де можна записатися на точну і розгорнуту аудіометрію. Заповнивши зручну форму запису, ви зможете потрапити на прийом до досвідчених лікарів, які проведуть консультацію і підберуть оптимальний метод тестування. За підсумками діагностики сучасний ЛОР-центр запропонує відповідні заходи терапії або реабілітації. Там же можна придбати все необхідне для цього: слухові апарати, вкладки і аксесуари до них. Центр надає комплексні послуги зі слухопротезування.

 

14 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів