Які настільні ігри вибрати, розказали в «Будинку іграшок»

Які настільні ігри вибрати, розказали в «Будинку іграшок»

 

Настільні ігри — це якісний час, який родина може проводити разом. Під час захоплюючої гри діти засвоюють нові навички, дізнаються нову інформацію, отримують естетичне та емоційне задоволення. Сьогодні на ринку «настолок» дуже великий вибір. Спеціалісти «Будинку іграшок» допоможуть розібратись, які ігри бувають і з яких можна починати знайомити дитину зі світом настільних ігор.

Види ігор

Умовно всі настільні ігри можна розділити за типами:

  • стратегії;
  • логічні;
  • кооперативні;
  • карткові;
  • бродилки;
  • головоломки;
  • економічні.

Типовим представником стратегії є шахи, але ще до того як розпочати вчити дитину грати в шахи, можна спробувати пограти в більш прості варіанти стратегічних ігор, результат яких залежить від будування власної стратегії гри. Таких ігор зараз дуже багато, є навіть такі, в які можна починали грати з 4 років. Найпопулярніші стратегічні ігри: Azul, «Шукачі скарбів», «Зачарований ліс» та інші.

Якщо потрібно вибрати гру для найменших, то варто звернути увагу на кооперативні ігри, в яких немає того, хто програв, а результат залежить від всіх ігроків. Буває, що діти дуже боляче сприймають, коли програли, а кооперативні ігри можуть навчити командній роботі та легше приймати колективну поразку. Серед топових кооперативних ігор для малюків від 3-х років: LittleCooperation та Hop!Hop!Hop! від Djeco, «Бистріше, маленькі рибки» від Ravensburger та інші.

Серед головоломок та логічних ігор лідерами є продукція Smart Games. В асортименті можна знайти як прості головоломки для дітей від 4-х років, так і складні, над завданнями яких можуть спітніти навіть дорослі.

Більшість виробників настільних ігор мають в своєму арсеналі всі види ігор, серед яких є безперечні хіти та лідери продажів протягом багатьох років. Топи продажів протягом останніх десяти років посідають: «Манчкін», «Монополія», «Діксіт», «Уно», «Кортекс», «Дубль». Всі ці ігри, як оригінальні, так і українські аналоги можна знайти і купити в «Будинку іграшок».

Також на сайті «Будинку іграшок» можна знайти творчі дитячі набори, сортери та розвивальні набори для дітей різного віку.

Як привчити дитину грати в настільні ігри

Всі діти різні і не всім можуть подобатись «настолки». Але навіть якщо перша гра дитині «не зайшла», можливо її зацікавить інший вид. Наприклад, більш темпераменті діти можуть бути у захваті від ігор на міміку та рух, таких як «Крокодил», «Шалені мордахи», LittleAction, «Москіто».

Щоб зробити домашні посиденьки за «настолками» гарною сімейною традицією і зрозуміти, які ігри подобаються дітям, спробуйте скористатись порадами:

  • купуйте лише якісні ігри, часто естетичний вигляд більше приваблює дітей, ніж сама механіка гри;
  • обирайте ігри на вік дитини, якщо вона не розуміє як грати, то швидко втратить зацікавленість;
  • спробуйте купити ігри різних видів, щоб зрозуміти, які ігри більше подобаються малюку.

Якщо дитина вже обрала свої фаворити, залучайте до ігр друзів та родичів. Багато ігор створені таким чином, що грати в них цікаво людям різного віку.

 

21 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів