В Ужгороді створять "Музей науки"

В Ужгороді створять "Музей науки"
Новий освітній інтерактивний простір створять в Ужгороді – «Музей науки». Напередодні з цього приводу міський голова Богдан Андріїв зустрівся із президентом Національного центру «Мала академія наук України» Станіславом  Довгим.

 

Перший такий «Музей науки»  минулої осені відкрили в Києві, за підтримки Президента України заплановано зробити понад 150 подібних, в усіх великих містах. В Ужгороді планують це зробити на базі «Ювентуса», який наразі в оперативному управлінні УжНУ, тому вчора спілкувалися і з ректором Володимиром Смоланкою.  Додатково ще планують в інших приміщеннях зробити пов’язані з «Музеєм науки» дитячі студії, науково-освітні лабораторії. Це спільний проєкт за підтримки Державного фонду  регіонального розвитку.

Якщо в звичних музеях зазвичай написано: «Торкатися заборонено», то в цих принцип протилежний – «Заборонено не торкатися», бо «Музей науки» передбачає, що відвідувачі зможуть самі все випробувати, роздивитися в мікроскоп, провести експерименти, наприклад, запустити блискавку в котушці Тесла, наочно пізнати зв'язок формул та законів із повсякденним життям.  Планується врахувати і регіональну специфіку – напрацювання наукових шкіл, місцевої промисловості. А надалі – ротацію експозиціями між музеями різних міст.

Це – новий формат виховання молоді, який забезпечує неперервність освітнього процесу, аж до бізнес-шкіл, стартапів і виходу на ринок. Богдан Андріїв висловив сподівання, що «Музей науки»  стане ще одним туристичним магнітом Ужгорода.  

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів