Ревакцинація триває майже на всій території Закарпаття

Ревакцинація триває майже на всій території Закарпаття
320 закарпатців отримали друге щеплення станом на сьогодні, — розповіла головна епідеміологиня краю Вікторія Тимчик. За її словами, це ті люди, які вакцинувалися препаратами Сoronavac і Pfizer.

 

Ревакцинація триває майже у всій області – це Виноградівський район, Берегівський, Ужгородський, міста Ужгород та Мукачево. Загалом, на Закарпатті є три вакцини: СoronaVac, Pfizer та AstraZeneca.

Паралельно з етапом ревакцинації в області триває перший етап щеплення. Почали вже вакцинувати людей віком від 65-ти років. Планують щеплення також для працівників органів місцевої влади, прокуратури та санаторних закладів.

Читайте також: Понад 25 тисяч закарпатців отримали щеплення проти COVID-19. 320 — завершили вакцинацію

"Наразі, єдиний продукт, щодо якого ми не почали ревакцинацію – це AstraZeneca, — розповіла Вікторія Тимчик. — Оскільки там достатньо довгий термін між 1-ою і 2-ою дозою – 12 тижнів. 20 травня ми зробимо перші ревакцинації (AstraZeneca). Відповідно, якщо 1-ша вакцинальна сесія у нас відбувалася в обласній інфекційній клінічній лікарні, то перші ревакцинації саме AstraZeneca відбуватимуться там. Далі в інших закладах ревакцинації будуть здійснюватися згідно з графіком за погодженням із мобільними бригадами".

Суспільне Закарпаття

 

18 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів