Вилучений три роки тому на КПП "Тиса" Хрест-Розп'яття передадуть до Донецького краєзнавчого музею

Вилучений три роки тому на КПП "Тиса" Хрест-Розп'яття передадуть до Донецького краєзнавчого музею
Хрест-Розп'яття, який іноземець намагався вивезти з України, передадуть у Краматорськ до Донецького обласного краєзнавчого музею. Про це повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

За її словами, старовинні предмети, серед яких Хрест-Розп’яття кіотний, вилучили у громадянина Італії на КПП "Тиса" три роки тому. Чоловік намагався їх нелегально вивезти з України.

Згідно з рішенням Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області громадянина Італії визнали винним у порушенні митних правил, наклали адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 100% вартості товарів та з їх конфіскацією.

"Хрест-Розп'яття датований першою половиною ХХ-го століття, виготовлений у Росії (мідний сплав, литво, розмір 16,4х10,6 см). Хрест — православний із зображенням розіп'ятого Христа на тлі єрусалимських мурів, на горі Голгофі з черепом Адама".

Згідно з наказом Міністерства культури та інформаційної політики України "Про передачу вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, для постійного зберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів" Закарпатська митниця Держмитслужби передає конфіскований хрест до Донецького обласного краєзнавчого музею (м. Краматорськ).

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів