За два тижні до виборів ректора УжНУ: головні новини

За два тижні до виборів ректора УжНУ: головні новини
У середу, 9 червня відбудуться вибори ректора Ужгородського національного університету, на яких буде обраний керівник вишу на наступні 5 років.

 

Відповідно до чинного законодавства, для організації і забезпечення виборчого процесу в університеті були створені Організаційний комітет з виборів ректора та Головна виборча комісія з проведення виборів ректора.

За інформацією, наданою Організаційним комітетом з виборів ректора, упродовж двох місяців з дня оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади ректора МОН здійснювало прийом документів від претендентів на участь у конкурсі.

Двомісячний термін завершився. Згідно з Листом, який надійшов на адресу УжНУ, Міністерство освіти і науки України вносить до закладу вищої освіти для голосування тільки одну кандидатуру – Смоланки Володимира Івановича, доктора медичних наук, професора – претендента на посаду ректора Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет».  

Паралельно в університеті проведено необхідний підготовчий процес. За законом, брати участь у виборах ректора мають право усі штатні наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники (не менше 75 % від загальної кількості виборців), а також – за квотним принципом – студенти (не менше 15 % від загальної кількості виборців)  і інші працівники, що не належать до наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників.

Оргкомітетом визначено пропорційні квоти представництва студентів та інших працівників, і в структурних підрозділах університету проведено збори, на яких обрано виборних представників з числа студентів та інших працівників університету.

Загалом участь у виборах  візьмуть 1338 наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників, 269 виборних представників з числа студентів та 177 представників з числа інших штатних працівників. У відокремлених структурних підрозділах Університету (Філія ДВНЗ «УжНУ», ПГФК) участь у голосуванні візьмуть 75 науково-педагогічних та педагогічних працівників, 16 виборних представників з числа студентів, 9 представників з числа інших штатних працівників. Загальна кількість виборців на виборах ректора Ужгородського національного університету складе 1 884 осіб.

Згідно із Законом України «Про вищу освіту» обраною керівником закладу вищої освіти вважається особа (кандидатура), яка набрала більше 50 відсотків голосів осіб, що мають право брати участь у виборах.

Ознайомитися з документами, що регламентують виборчий процес, можна на офіційному сайті університету у рубриці «Вибори ректора»

Нагадаємо, голосування відбудеться у середу, 9 червня.

uzhnu.edu.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів