В Ужгороді на 88 році життя помер Народний вчитель України Золтан Жофчак

В Ужгороді на 88 році життя помер Народний вчитель України Золтан Жофчак
31 травня, на 88-році життя, помер Народний вчитель України, музикант, педагог, диригент Золтан Жофчак. З 1991 по 2010 рік він був директором школи №2 в Ужгороді. 2 жовтня 2007 року йому присвоїли почесне звання "Народний вчитель України".

 

Колишня учениця, співачка Рената Штіфель Суспільному розповіла, що Золтан Золтанович для учнів був як рідний батько, вкладав у вихованців любов до музики. Каже: "Я дуже боялась того дня, коли не зможу більше побачити та обійняти не тільки найкращого директора школи, вчителя музики, керівника хору, в якому була солісткою весь шкільний час, а людину, яка стала для нас, учнів, як батько. Згадую, як ми разом за фортепіано вчили на латині "Ave Maria", наші поїздки за кордон з хором "Едельвейс", Різдвяні концерти та перемоги на різних європейських фестивалях. Це були найкращі шкільні часи. Це був найкращий директор у світі, який завжди залишиться в моєму серці!".

Про роботу з Золтаном Жофчаком розповіла його колишня колега, вчителька початкових класів Ужгородської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Надія Обушко: "Вчитель творчий, директор хороший. Дуже тішився нашим шкільним дендропарком, а батькам казав, що діти наші як в санаторії. Ось це ми і зараз нашим батькам говоримо".

"Все його життя було присвячене роботі з обдарованою молоддю, становлення і розвиток якої він бачив через призму народної і академічної музичної культури, зокрема хорової. Його педагогічний талант яскравим світлом любові до своєї справи освітлював шлях прийдешнім поколінням", — розповідають на сторінці Ужгородської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням окремих предметів.

Суспільне Закарпаття

 

02 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів