В обласному центрі Закарпаття презентували «Ужгородський кошар». Що це і для кого? (ВІДЕО)

Каталог підготувало управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради, а сьогодні запросили виробників, екскурсоводів, аби вони змогли оглянути продукцію один одного, ближче познайомитися і, можливо, знайти можливості, ідеї для майбутньої співпраці.
Міський голова Богдан Андріїв наголосив, що оригінальна продукція локальних виробників яскраво доповнює імідж міста, робить його відомим далеко за межами краю, побажав усім підприємцям успішно розвивати свій бізнес і запевнив, що влада готова й надалі всіляко сприяти і допомагати.

«Кожна позиція каталогу – це ідея, робочі місця, податки для нашого міста», – відзначив начальник управління економічного розвитку Павло Логвінов. Розповів, що задум зібрати в один «кошар» креативні місцеві вироби запозичена, але її дещо доопрацювали, розширили, до прикладу, додали виробників інтелектуальних продуктів, Агенцій розвитку Закарпаття та Ужгорода. Запропонував підприємцям шукати точки дотику, долучати до логотипів своєї продукції логотип міста, вести діалог із компаніями туристичного супроводу, місцевими екскурсоводами і загалом співпрацювати, щоб синергія усіх давала результат для промоції Ужгорода.

Крафтове пиво від броварні «Бітанги»; пивоварні «Унгвайзер»; торти «Ужгород» від Валентина Штефаньо; різноманітну продукцію від «Полонинського хліба»; тістечка, глінтвейн у пляшках, який можна розігріти, коли захочеться, сиропи від кафе «Eat Me!»; два види «Ужгородської кави» від Riverside; видання та пакувальну продукцію від поліграфічного підприємства «Патент»; книги видавництва Олександри Гаркуші, домашній текстиль, хустки та інші дизайнерські вироби з принтом від Morgental; ливарні вироби від «Турбогазу»; сумки і гаманці зі шкіри; флораріуми; посуд; квести від «Фортеці»; туристичні маршрути та інтерактивні листівки з аудіогідами проєкту «Пізнай Ужгород» та ще багато цікавого – із усім цим сьогодні знайомилися, це куштували, обговорювали у «Совиному гнізді».

Підприємці, виробники, хендмейдери ділилися своїми історіями, розповідали про особливості своїх продуктів, відповідали на запитання. Скажімо, про те, як поєднали смаки, що домінують у регіоні, є у спогадах ужгородців, – у двох видах «Ужгородської кави»; що принти на дизайнерських виробах Катерини Моргентал наносяться екологічними чорнилами і якість друку в Україні для дизайнерки виявилася кращою, ніж у Туреччині; про керамічні корки для пляшок, які продаються у великих містах як колекційні сувеніри, але можуть і яскраво підкреслити корпоративну стилістику якогось бренду; як школярі замість традиційного святкування початку чи завершення навчального року обирають динамічні квести. Ішлося і про те, як вчитися, зокрема й безкоштовно, розвивати свій бізнес, представляти його на популярних у світі електронних платформах для продажу, у соцмережах.

Приналежність до «Ужгородського кошара» – це своєрідний знак найвищої якості, свідчення довіри до продукту від ужгородців та гостей міста. Виробників, які реалізовують креативні ідеї, презентують економічний потенціал нашого міста, запрошуємо долучатися до каталогу, зробити свій внесок до різноманіття «Ужгородського кошара».
Детальніше дивіться у відео, яке опублікував Богдан Андріїв :
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Святвечір на Закарпатті: традиційна кухня та обрядовість святкування
- Втрачений Ужгород: як у місті католики Різдво відзначали
- "Найважчим є те, що ти залишив вдома дружину, батьків і дітей, і не знаєш, на скільки це часу" — Віктор Трошкі
- Різдвяний традиційний закарпатський хліб карачун: давні обряди споживання
- «Бограч-index» – грудень 2025: за місяць ціни на продукти змінилися на +7,9%
- «Бджолині крильця» родини Ленделів: від селекції карпатської бджоли до порятунку пасічників з усієї України
- Закарпатців закликають стати донорами крові напередодні різдвяно-новорічних свят
- НПП «Синевир» став місцем проведення ретриту психологічної підтримки для родин Захисників України
- Інструктор «Устім» - про навчання майбутніх операторів ССО
- «Ой, хто, хто Миколая любить»… той обов’язково дочекається його - навіть якщо він трохи затримається дорогою з Закарпаття у прифронтове прикордоння
- Поліцейські Закарпаття організували для ветеранів екскурсію на кавову мануфактуру
- Унікальна страва Полянської Гути: як готують рисильовані голубці
- Усіх небайдужих закликають допомогти 7-річному закарпацю, який бореться із генетичною хворобою, що поступово руйнує всі його м'язи
- Закарпатець з позивним «Беркут» врятував шістьох поранених побратимів: історія воїна Нацгвардії
- «Іграшка для воїна»: майстер-клас в Ужгородському замку
- Довга дорога до школи. Як школярі в гірському закарпатському селі ходять щодня по 8 км на навчання
- Шлях до відновлення: на Закарпатті поліцейські організували для поранених колег арттерапію
- Закарпаття посіло 7-ме місце в Україні за обсягом прийнятого в експлуатацію житла
- На Закарпатті для ромських дітей проводять спеціальні заняття для підготовки до школи
- "Я не міг загинути, коли мене чекала така дівчина": історія чопського прикордонника Євгенія

До цієї новини немає коментарів