Заключний тур Другої ліги "А": ФК "Ужгород" — на другій сходинці

Заключний тур Другої ліги "А": ФК "Ужгород" — на другій сходинці
У заключному, 26-му, турі групи А Другої ліги “Ужгород” у виїзному матчі проти “Волині-2” зіткнувся з труднощами. Команди зіграли у бойову нічию 1:1.

 

У першій половині зустрічі моментів вистачило б на кілька матчів вперед. Обидві команди грали на зустрічних курсах, регулярно створюючи гостроту біля чужих воріт. На 17 хвилині “Волинь-2” була близька до голу: після вкидання з аута головою пробивав Денис Теслюк: м’яч опустився на сітку зовнішнього боку. Ще через дві хвилини після передачі з правого флангу Назарій Кузьмич не влучив у ворота з кількох метрів.

Підопічні Альберта Шахова продовжили створювати небезпеку біля воріт “ужгородців” після далеких вкидань з аута від Дмитра Максимчука: на 21 хвилині Микола Миронюк бив з-за меж штрафної після підбирання — Валерій Восконян впорався. Закарпатська команда відповіла відразу ж голом. На 22 хвилині після подачі з правого краю Адріана Пуканича м’яч головою у ворота переправив Юрій Чонка — 0:1. Ще через дві хвилини автор забитого м’яча пробивав вже зі своєї улюбленої лівої з-за меж штрафної, однак підвела точність.

“Ужгородці” мали шанс подвоїти перевагу на 27 хвилині, коли Сергій Майборода пробивав головою після подачі з кутового — вище. Ще через три хвилини вже стійка рятує “волинян”: головою бив той таки Сергій Майборода, а м’яч зрикошетив від оборонця. Відповідь “Волині-2” була ще гострішою: на 31 хвилині Денис Теслюк обіграв оборонця “Ужгорода” і пробив у ближній кут — стійка. На 34 хвилині Юрій Чонка вивів Сергія Майбороду на оптимальну позицію для удару: нападник бив з близької відстані, але не влучив у ворота. Господарі загострили ударом з вигідної позиції на 40 хвилині, але Валерій Восконян контролював ситуацію. Ще через кілька миттєвостей вже Дениса Теслюка вивели віч-на-віч з кіпером, той переграв стража воріт, однак на лінії підстрахував Роман Цень.

Друга половина зустрічі розпочалася з небезпеки біля воріт “Ужгорода”. Після дальнього удару м’яч просвистів над поперечкою. Повинен був збільшувати гандикап закарпатської команди Сергій Майборода: нападник на 63 хвилині пробивав з кількох метрів після прострілу з флангу від Віктора Ряшка. Але забракло точності. На 69 хвилині вже “Волинь-2” турбувала кіпера: Назарій Кузьмич пробивав з-за меж штрафної — Валерій Восконян на місці. Ще хвилин 7 — знову дальній удар футболіста господарів: воротар “ужгородців” з другої спроби м’яч до своїх володінь забрав. А на 80 хвилині гравці луцької команди заробили право на пенальті. У штрафній сфолив Максим Минайленко. Денис Теслюк реалізував одинадцятиметровий — 1:1. Після цього “ужгородці” побігли рятувати ситуацію. Зокрема, на 87 хвилині Сергій Машталір бив майже з лінії штрафної — кіпер “Волині-2” відбив ногою. А вже у компенсований час Адріан Пуканич завдавав удар після підбирання: м’яч опустився на сітку зовнішнього боку.

У підсумку, “Ужгород” втрачає очки у заключному матчі чемпіонату і виходить у Першу лігу з другого місця (“Поділля” на виїзді з рахунком 0:3 переграло “Епіцентр”).

ФК "Ужгород"

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів