«Мак-2021»: на Закарпатті триває спецоперація

«Мак-2021»: на Закарпатті триває спецоперація
Поліція попереджає громадян про відповідальність за протиправне вирощування нарковмісних рослин – снодійного маку та конопель.

 

Активна фаза операції «Мак-2021» триває на Закарпатті. В рамках оперативно-профілактичних заходів поліцейські проводять бесіди з громадянами та підприємствами, що займаються сільськогосподарською діяльністю. Правоохоронці наголошують закарпатцям на тому, що вирощувати деякі рослини їм заборонено. Йдеться саме про снодійний мак та коноплі. 

Вільний обіг цих рослин заборонений у відповідності до чинного законодавства та тягне за собою адміністративну чи кримінальну відповідальність. 

Нагадуємо: 

відповідно до статті 106-2 Кодексу Украі?ни про адміністративні правопорушення, незаконнии? посів або вирощування до 100 рослин снодіи?ного маку чи до 10 рослин конопель передбачає штраф від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. 

Якщо ж кількість вирощуваного снодійного маку складає від 100 до 500 рослин, а конопель -  від 10 до 50 рослин, то порушники нестимуть кримінальну відповідальність за статтею 310 ККУ, максимальне покарання за що – арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

 

Коли ж йдеться про незаконнии? посів або вирощування снодіи?ного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин, санкцією статті передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Пам’ятайте! Посіви маку на територіі? нашоі? держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензіі? на здіи?снення відповідних видів діяльності. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів