В Ужгороді за крісло мера бореться 13 кандидатів

Серед них – студент, безробітний, підприємці, священик, газетяр, директор філармонії, чинний мер та депутат Верховної Ради. За можливість покерувати Ужгородом нарівні з дванадцятьма чоловіками змагається жінка. Політологи визнають, що передвиборча кампанія усіх кандидатів проходить хаотично. Фаворити перегонів відомі, але результати голосування можуть стати несподіваними.

 

Передвиборча кампанія кандидатів у мери Ужгорода проходить хаотично. Плани має кожен із претендентів, а от стратегію завоювання прихильності виборця знають одиниці. Усіх тринадцятьох кандидатів політологи поділяють на три групи.

Федір Шандор, політолог: "Це - кандидати, які йдуть на реальну перемогу, кандидати, які йдуть на вибори мера 2010 року. І нарешті 3 група – це кандидати, які йдуть з певною метою – це реклама свого імені, і для того, щоб здійснити свої деякі прагматичні функції, наприклад заробити на виборах".

Лідер міських перегонів в Ужгороді Сергій Ратушняк – депутат Верховної Ради і в минулому тричі мер Ужгорода. Перший термін він добув до кінця. Під час двох наступних Ратушняк керував у місті лише по три місяці. Спочатку його переслідували і він утік за кордон. Потім між Ужгородом та Києвом Ратушняк обрав роботу у Верховній Раді. У його передвиборчій програмі: реформа комунальної сфери, будівництво житла, розвиток інтелектуальної інженерії.

Сергій Ратушняк, кандидат на посаду міського голови Ужгорода: "Мені як патріоту міста, тому що я тут народився, виріс, просто прикро за те, що місто перетворюється на земельний дерибан, розкрадання коштів, сміттєзвалище".

Головний конкурент Ратушняка – чинний мер Ужгорода Віктор Погорєлов. Він каже: тепер боротися за крісло мера складніше, аніж 4 роки тому, бо люди звикли критикувати владу. Політологи називають Погорєлова виваженим політиком і гарним господарником. Він мріє про масштабне будівництво в Ужгороді і обіцяє капітально відремонтувати дороги та облаштувати околиці.

Віктор Погорєлов, кандидат на посаду міського голови Ужгорода: "Я не відкладав у довгий ящик і виконував свої обіцянки, дані у 2002 році. Мало того, ще зроблено навіть більше. Для того я і йду сьогодні на вибори, щоби продовжити роботу, яку розпочав на благо самого міста, на благо мешканців міста".

Поки що запеклих політичних боїв між кандидатами на посаду мера Ужгорода немає. Городяни сподіваються, що магічне число 13, а саме стільки претендентів на крісло міського голови, не зіграє злого жарту 26 березня, а навпаки буде щасливим, і новообраний мер зробить усе для того, щоб Ужгород cтав справді європейським містом.//ICTV

http://ictv.ua/ukr/news_ukraine.php?news_id=79104

 

08 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Оля 2006-03-09 / 13:10:00

    О, старий знайомий!:-)))
    Ця гарна жінка зробить це пошматоване брудне місто гарним. Так, як кожна господиня робить гарним свій дім!

  2. Макс 2006-03-09 / 11:02:00

    Оля - брудному, пошматованому місту - таку ж мершу?

  3. Оля 2006-03-09 / 10:03:00

    Чого ви такі обмежені? Чому знову Ратушняк? А чому б не жінку обрати мером? Гарному місту - гарного мера

  4. Олег 2006-03-09 / 10:01:00

    Гісем, людина, котра в себе на заводі не може навести лад. Його працівники розпродають підпільно за копійки своїм знайомим коньяк, при чому ящиками...І він щехоче навести порядок у місті?

  5. Пашка 2006-03-09 / 09:57:00

    Який Гісем? Пуста "вивіска з баблом", яке по їх версії повинно перемогти добро, за якою Слобода перший зам., Цаплокоз другий зам. Я думаю далі не треба розжовувати що вони хотять зробити з містом! Нічого з того не вийде! Або Ратушняк або Чижмарь, визначайтесь!

  6. peacemaker 2006-03-09 / 09:09:00

    Володю, Гісем не сама погана кандидатура,згоден АЛЕ ... Якщо виграє Гісем він має відійти від кон"ячного заводу , від "Кооінвесту" , а тут як тут буде Барва ЛТД і "приватизують" те за що довгі поки він боровся . А не виграє , тоді будуть його до слідуючих виборів поносити.Обидва варіанти програшні. За Погорєловим треба буде мінімум 3 роки "г...вно" розгрібати, а Гісему це не треба( його репутації) ображені завжди знайдуться , всім не догодиш .

  7. Вова 2006-03-08 / 21:35:00

    Взагалі з лідерів перегонів (пана Ратушняка і Погорєлова) жоден не вирізнявся послідовністю. Особливо у цьому сенсі яскраво проявив себе пан Ратушняк. Думаю прийшов час дійсно для зміни такої ситуації. Вважаю для міста кращою людиною, яка змогла б зробити це є Володимир Гісем.
    Виглядає це як огітація, але якщо Ви подивитесь на факти, побачите, що під час перебування на посаді директора коньячного заводу ця людина завжди залишалась послідовною у своїх поглядах.