Спека триватиме впродовж тижня: як рятуватися ужгородцям?

Спека триватиме впродовж тижня: як рятуватися ужгородцям?
Понад 30 градусів тепла буде завтра на Закарпатті. Про це нині повідомила синоптикиня Крістіна Симулик. Через спеку на площі Поштовій в Ужгороді встановили охолоджувальну рамку, яка розпилює воду.

 

Через спеку з гіпертонічним кризом до Ужгородської міської лікарні потрапила Ярослава Гондорчин.

"Вдома втратила свідомість: мені викликали швидку, — розповіла жінка. — У мене був високий тиск. Так я сюди потрапила. Добре, що тиск вже нормалізувався. Лише виводять мене з того стану, щоб привезти до нормального".

Через спеку 15 пацієнтів зверталися до міської лікарні впродовж останнього тижня, каже завідувачка відділенням екстреної медичної допомоги Маріанна Кіш.

"Побільшало звернень з гіпертонічними кризами, з судинними кризами. Ми так думаємо, що це було зумовлено перегріваннями, з підвищенням температури. Більшість пацієнтів – це люди похилого віку, люди, які мають супутні захворювання: серцево-судинні захворювання, неврологічні, люди які мають зайву вагу", — пояснила лікарка.

Людям, які знаходяться у групі ризику, лікарка радить не виходити з дому у спеку в обідню пору. Якщо ж людина отримала тепловий удар, то, за рекомендацією Маріанни Кіш, до приїзду швидкої її потрібно помістити у провітрюване приміщення, покласти її на ліжко та обтерти холодними рушниками все тіло.

Доньки ужгородця Хейдара Алзубаїде, за його словами, дуже погано переносять спеку, тому чоловік разом з ними ходить гуляти на площу Поштову. Тут дівчата бігають через охолоджувальну рамку, яка розпилює воду.

"Спеку дуже погано переносять діти: старша дочка ще більш-менш, молодша погано, — розповів чоловік. — Але така штука дуже корисна. Тому ми з дочками виходимо гуляти, і хоч в жару важко, а з цією штукою легше".

Встановили таку охолоджувальну рамку-розпилювач рятувальники ДСНС Закарпаття. Синоптикиня Закарпатського гідрометцентру Крістіна Симулик розповіла: температура повітря триматиметься 32 градуси впродовж наступного тижня.

"В суботу температура піде трішки на спад: по області пройдуть короткочасні дощі з грозами, тому з наступного тижня температура трішки спаде, але це лише на 1-2 градуси і буде коливатися в такому діапазоні, як і зараз – 31-33 градуси", — сказала вона.

Суспільне Закарпаття 

 

24 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів