Міфи про вакцинацію. Епідеміологиня Закарпаття розповіла, кому можна щепитися від СOVID-19

Міфи про вакцинацію. Епідеміологиня Закарпаття розповіла, кому можна щепитися від СOVID-19
Щеплення не варто вводити людям з онкологією та ВІЛ, вакцини не визнає Євросоюз та інші країни, після щеплення виникають побічні реакції. Про ці та інші міфи про вакцинацію розповіла головна епідеміологиня Закарпатської області Вікторія Тимчик.

 

Міф: реакція після щеплення

Поширеним міфом про вакцинацію, за словами епідеміологині, є протипокази, а саме: алергічна реакція. "Якщо алергічна реакція є підтверджена в анамнезі і якщо це на якесь щеплення, чи на один із компонентів вакцини, то обов'язково перед щепленням потрібно ознайомитися з інструкцією. Вона є на сайті Державного експертного центру або можна підійти в пункт щеплення та попросити інструкцію. Подивитися по складу, чи вакцина підходить чи ні", — розповіла Вікторія Тимчик.

Небажана реакція від вакцини виникає в перші хвилини після щеплення

Перші 30 хвилин після вакцинації людина повинна перебувати під наглядом лікарів. Реакція після вакцинації, за словами Вікторії Тимчик, виникає в перші хвилини після щеплення. "В центрах вакцинації присутня екстрена медична допомога. Обов'язково після вакцинації людина повинна перебувати під наглядом лікарів 30 хвилин для того, щоб у випадку реакції була надана медична допомога", — додала епідеміологиня.

Міф: не можна вакцинуватися при наявності алергії

Харчова, побутова чи сезонна алергія не є протипоказанням для вакцинації. "Можна вакцинуватися і потрібно це робити. Цей стан не пов'язаний, та немає ніякого відношення, навіть при загостренні алергічного риніту, рекомендовано не відкладати вакцинацію, а зробити її в терміни", — розповіла епідеміологиня.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів