Про важливе для вступників УжНУ-2021

Про важливе для вступників УжНУ-2021
Щороку Ужгородський національний університет відчиняє свої двері для тисяч абітурієнтів з різних куточків Закарпаття, України та світу. Близько 15 тис. заяв від вступників було подано до вишу під час вступної кампанії-2020.

 

Таку довіру від абітурієнтів УжНУ щороку підтримує завдяки високим позиціям в міжнародних та вітчизняних рейтингах – УжНУ зайняв 11 місце у рейтингу Вебометрікс, 15 – у SciVerse Scopus, 22 місце у SCImagoInstitutions Rankings, 13 місце у «Топ-200 Україна-2021». Завдяки наданню якісного та широкого спектру освітніх послуг на трьох рівнях вищої освіти – виш пропонує 70 спеціальностей на бакалаврському рівні, 61 на магістерському та 18 на освітньо-науковому станом на 2020 рік. Звичайно, завдяки потужній міжнародній діяльності –  УжНУ активно співпрацює з понад сотнею закордонних партнерів. А також завдяки непересічним досягненням у сфері науки – у 2020 році науковці університету виконували 19 наукових проєктів. Наразі найактуальнішою темою для УжНУ є, звісно, вступна кампанія-2021. Тож про «новинки» для цьогорічних абітурієнтів розповіла заступниця відповідального секретаря приймальної комісії УжНУ Іванна Стерчо:

Вступна кампанія вже стартувала. Розкажіть, будь ласка, про її початкову стадію –  чим зараз займаються абітурієнти та працівники Приймальної комісії УжНУ?

З 1 липня у абітурієнтів з’явилась можливість реєстрації електронних кабінетів для вступу. У читальному залі Наукової бібліотеки УжНУ розміщено консультаційний пункт, куди можуть звернутися вступники для отримання допомоги у створенні електронного кабінету чи скануванні документів. З 14 липня працівники консультативного пункту будуть допомагати вступникам з подачею документів. Тож наразі робота Приймальної комісії УжНУ консультативна та організаційна, найактивніший період настане з 14 липня. Також з 24 червня по 13 липня триває реєстрація на складання вступних іспитів для пільгових  категорії та  творчих конкурсів (бюджет, контракт), а з 14-23 липня – тільки контракт. Наші абітурієнти активно реєструються на творчі конкурси, які представлені в УжНУ на двох спеціальностях: «фізична культура та спорт» та «правоохоронна діяльність». 

Про які нововведення слід пам’ятати вступникам-2021?

Якщо говорити про вступ на основі повної загальної середньої освіти на бюджетні місця,  то значних змін немає – абітурієнти подають 5 заяв, на кожній заяві повинен бути вказаний пріоритет. Для вступників, які мають намір навчатись на контракті, у цьому році з’явились обмеження – можна подавати до 30 заяв. Також новинкою цьогорічної вступної кампанії є те, що електронний вступ поширюється на всіх абітурієнтів, не тільки на вступників на основі повної загальної середньої освіти. Випускники коледжів та бакалаврату також створюють електронні кабінети. Змінився сайт реєстрації електронного кабінету, якщо минулого року це був  https://ez.osvitavsim.org.ua, то зараз це сайт  vstup.edbo.gov.ua З’явилось нововедення для медичних спеціальностей – минулого року для вступу абітурієнт повинен був мати з другого та третього предмету не менше 150-ти балів. Цього ж року абітурієнтам «лікувальної справи» чи «стоматології» дозволяється мати менше 150-ти балів, головне, щоб загальний конкурсний бал був не менше 175,001 бал – тоді вступник отримує право на подачу документів.

Які нові спеціальності підготував УжНУ для своїх абітурієнтів?

До вступної кампанії-2021 Ужгородський національний університет відкрив дві нові спеціальності: це спеціальність «психологія»  (освітня програма «клінічна психологія») на факультеті здоров’я та фізичного виховання та спеціальність «хімічні технології та інженерія» (освітня програма «хімічні технології та інженерія») на хімічному факультеті. Надіємося, нові спеціальності стануть затребуваними і користуватимуться попитом серед абітурієнтів.

Тож, абітурієнте, ласкаво просимо в УжНУ! Обіцяємо й надалі підвищувати якість навчання, постійно оновлювати зміст освітніх та освітньо-наукових програм, зміцнювати матеріально-технічну базу та розширювати форми інтернаціоналізації освіти.

Розмову вела Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів