Іван Крулько: "Українські лікарні мають бути забезпечені кисневими станціями на 100%!»

Іван Крулько: "Українські лікарні мають бути забезпечені кисневими станціями на 100%!»
Як  уже повідомлялося, у двох пацієнтів  Закарпатської інфекційної лікарні підтвердили Дельта-штам коронавірусу. Напередодні вони приїхали з Російської Федерації.  Перші випадки в Україні зареєстрували 23 червня – захворіли 66-річна жінка та 16-річна дитина, вони також прибули з Росії. Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус повідомив, що варіант Дельта зафіксували принаймні у 111 країнах світу. Медики застерігають, що цей штам швидко мігрує, інфікування ним призводить до важких станів пацієнтів. Тож, на часі варто заздалегідь зайнятися забезпеченням лікарень усім необхідним, особливо, кисневими станціями.

 

Іван Крулько, заступник голови партії  «Батьківщина», 1й заступник голови Бюджетного комітету під час розгляду у залі законопроєкту №5460, наголосив : «Батьківщина» підтримає у першому читанні законопроєкт, що передбачає закупівлю кисневих станцій у лікарні, але хоче, щоб Кабмін  до другого читання прорахував реальну потребу лікарень у них і озвучив свій план з підготовки країни до можливого нового спалаху ковіду восени.

В умовах, коли Україна займає останнє місце за рівнем вакцинацій у Європі, варто завчасно  завчасно  готуватись до того, що восени країну «накриє»  новий спалах ковіду, відтак, аби держава знову не опинилася  у минулорічній критичній ситуації.

«Батьківщина» підтримає цей законопроєкт у першому читанні. Але хоче  зрозуміти, чому законопроєкт не подає Кабмін? Чому тут нема прем’єр-міністра, який має бити на сполох, щоб забезпечити країну кисневими станціями? Хіба це має бути ініціатива народних депутатів, які не знають усіх розрахунків і потреб лікарень? Ми хочемо до другого читання бачити реальні розрахунки  Кабміну і потреби лікарень, щоб реально підготувати країну до можливого нового спалаху короновірусу. Щоб  потім не  посипали голову попелом, а були впевнені, що українські громадяни отримають належну медичну допомогу»,- резюмував  Іван Крулько

 

15 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів