На Закарпатті проходять всеукраїнські змагання з дельтапланерного спорту

На Закарпатті проходять всеукраїнські змагання з дельтапланерного спорту
На Закарпатті на Боржавському хребті проходять всеукраїнські змагання з дельтапланерного спорту "Кубок Карпат".

 

Про це в коментарі кореспонденту повідомила спортсменка, учасниця руху "Врятуй Боржаву" Юлія Бурлаченко.

"З 1 по 7 серпня у с. Пилипець проходять всеукраїнські змагання з дельтапланерного спорту «Кубок Карпат 2021». На змаганнях розігрується вправа «політ на швидкість заданим маршрутом». Пілоти стартують з гори Гимба, що на Полонині Боржава, летять по маршруту і фінішують у Пилипці", - повідомила вона.

За словами Бурлаченко, змагання відбуваються незважаючи на дуже непрості погодні умови (організаторам доводиться використовувати короткі «вікна» погоди між дощами, хмарністю та сильним вітром).

Дельтаплани у повітрі можуть спостерігати мешканці сіл Верхній і Нижній Студений, Гукливий, а також селища Воловець.

За словами Бурлаченко, Полонина Боржава – єдине в Україні місце, де можливо проводити змагання з дельта- і парапланеризму всеукраїнського та міжнародного рівня у гірських умовах. Саме тому федерації з цих видів спорту у свій час долучились до руху «Врятуй Боржаву», метою якого є захистити полонину від промислової забудови.

Як повідомлялося, турецький інвестор планував збудувати на Боржавському хребті вітрогенератори-вітряки. Проти виступили спортсмени, місцева громадськість, екологи, громадські активісти з Ужгорода, Львова та Києва.

УКРІНФОРМ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів