Ужгородець місяць чекав посвідчення водія і техпаспорт. У чому затримка?

Ужгородець місяць чекав посвідчення водія і техпаспорт. У чому затримка?
Близько 1000 бланків для видачі водійських посвідчень є наразі в територіальних сервісних центрах МВС на Закарпатті. Ще майже 1400 — для отримання техпаспортів. Про це 6 серпня Суспільному повідомила речниця відомства Віра Кельба. Водночас ужгородець Михайло Архангел каже: разом із дружиною вони не могли отримати свої документи після закінчення автошколи.

 

Михайло Архангел завершив навчання в автошколі 10 червня. Каже: понад місяць не міг отримати водійське посвідчення і техпаспорт. За цей час його зупинили патрульні.

"Коли ми практикувалися вночі з дружиною у водінні, щоб не забути навики, — розповів Михайло, — нас зупинила поліція і попросила техпаспорт і посвідчення. І на наше зауваження, що нам не видали посвідчення, поліція сказала, що їм все рівно. Тому ми зібралися і пішли у МРЕВ, бо за законом, вона нам мали дати в той же день, а взагалі в них на сайті пише, що до 5 робочих днів".

"Згідно зі статтею 126, її другою частиною, передбачена відповідальність за те, що водій не має права керування транспортним засобом, — сказав речник Патрульної поліції Ернест Завадський, — або передав керування транспортним засобом особі, яка не має на це права, у вигляді 3400 гривень. Патрульні поліцейські, виявляючи таких водіїв, притягають їх до адміністративної відповідальності".

В Ужгородському сервісному центрі Михайлу повідомили: затримка — через відсутність нових бланків. І запропонували бланки старого взірця.

"Ми сказали, що нам уже все рівно, давайте нам бланки, — розповів Михайло. — Оплатили старі права. Ми вже маємо права і далі можемо користуватися своїми навичками і використовувати транспорт. На наступний день, коли прийшла наша четверта подруга, їй сказали, що бланків знову нема і чекайте, передзвоніть нам ще через 2 тижні, тобто це виходить, що вона вже чекає 2 місяці свої права".

Речниця сервісного центру МВС на Закарпатті Віра Кельба каже: бланки в них є. Наразі в ужгородському центрі — майже 240 бланків, однак спочатку їх видають тим, хто був у черзі.

"Тим громадянам, котрі раніше не завершили послуги за отриманими талонами, — пояснила вона. — Тобто справді така ситуація є, що надходять менше, ніж раніше, але вони періодично надходять, і ми потихеньку стараємося надавати адміністративні послуги громадянам. Можливо, певні послуги надаються за більший час, ніж раніше. Очікуємо, що найближчим часом ця ситуація покращиться".

Така ситуація з бланками, каже, триває близько місяця. Суспільне телефонувало до поліграфічного комбінату "Україна", де їх друкують, дізнатися причину. У приймальній директора сказали надіслати інформаційний запит, що кореспонденти Суспільного й зробили. Відповідь, за законом, чекаємо впродовж 5 робочих днів.

За словами Віри Кельби, за наявності бланків послуги в сервісних центрах МВС можна отримати впродовж дня.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів