Якою вакциною від коронавірусу найчастіше щеплять закарпатців?

Якою вакциною від коронавірусу найчастіше щеплять закарпатців?

 

Три види вакцин є на Закарпатті для щеплення від коронавірусу станом на 23 вересня. Яку вакцину найчастіше обирають закарпатці та чи встигають її використати до закінчення терміну придатності, — розповіла в ефірі програми "Сьогодні. Головне" головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик.

За її словами, наразі на Закарпатті є три вакцини: Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca.

"Ми закінчили використання вакцини Moderna, оскільки ті поставки, які ми отримали для введення першої й другої дози наразі використані. Вакцина у нас є в достатній кількості. Якщо ми говоримо про вакцину AstraZeneca, то понад 60 тисяч доз є зараз в регіоні. Якщо ми говоримо про Pfizer, то в закладах охорони здоров’я є 30 тисяч доз по всіх пунктах щеплення. CoronaVac — майже 50 тисяч доз", — розповіла Вікторія Тимчик.

За її словами, в області є достатньо вакцини для забезпечення щеплення всіх охочих. "Крім того, ми практично кожного тижня отримуємо нові поставки. Це стосується Pfizer. 24 вересня ми отримуємо чергову партію — 10 тисяч доз", — додала епідеміологиня.

"Ми кожного дня моніторимо залишки. Це звіти для МОЗ, для закладів, щоб вони знали, як планувати вакцинацію на наступні дні. Ми моніторимо ті серії, термін придатності яких є обмежений. Наприклад, Pfizer можна після розмороження використовувати 30 днів. За цим чітко слідкують. І не було ще такого, щоб ми не використали розморожену вакцину і вона пішла на утилізацію", — розповіла Вікторія Тимчик.

Епідеміологиня додала: "До прикладу, коли приїхала вакцина Модерна, її приїхало 25 тисяч доз. Відповідно, ми моніторили її використання і, якщо бачили, що не встигаємо використати її до закінчення терміну, ми поділилися з іншим регіоном, де були вакцинуватися".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів