5 днів діє другий центр на визначення рівня володіння держмовою в Закарпатській обласній бібліотеці

5 днів діє другий центр на визначення рівня володіння держмовою в Закарпатській обласній бібліотеці
Майже 60 людей склали іспит на визначення рівня володіння державною мовою впродовж цього тижня в обласній бібліотеці імені Потушняка в Ужгороді. Про це Суспільному розповіла заступниця директора Мар’яна Грігаш. Центр там запрацював 4 жовтня. На тестування приходять держслужбовці й ті, хто хоче отримати громадянство України.

 

До авдиторії Закарпатської обласної бібліотеки, де складають іспит на визначення рівня володіння державною мовою, впускають по п’ятеро людей. Вони мають 20 хвилин на тестування і 10 на монолог. Сюди приходять ті, хто хоче отримати громадянство України та державні службовці. З Берегівщини приїхала Олександра Карвадська.

"Питання досить такі прості й нескладні, я б сказала. Просто трішки збиває те, що ти обмежений у часі, і те, що якщо ти з кимось говориш, то бачиш особу перед собою, а так це блокує, більше треба нам вчитися в тому плані, але це досить легко. Монолог особливо. Я теж через нього хвилювалася. Вони йдуть про якісь такі цінності, про все, що ми тепер зустрічаємо: про волонтерство чи про людей, які займаються волонтерством", — розповіла Олександра Карвадська.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів