На Закарпатті сфера туризму готова до нових обмежень – експерти

На Закарпатті сфера туризму готова до нових обмежень – експерти
На Закарпатті працівники сфери туризму готові до нових карантинних обмежень, що стосуються перевезень та поселення гостей, тож колапсу галузі в регіоні не буде.

 

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомили експерт із туризму в регіоні, депутат Закарпатської обласної ради Федір Шандор та директорка Управління туризму Закарпатської ОДА Мар'яна Готра.

"Минулий рік і початок карантину у березні, коли із Закарпаття не змогли виїхати туристи через обмеження, усіх навчив, і тому цього року до обмежень усі готові — і готельєри, і перевізники. Хто хоче працювати — зробив щеплення колективу і готовий до можливого локдауну. Тому на Закарпатті не буде колапсу туристичної системи через запровадження "червоної" зони", – сказав Шандор.

Зі свого боку начальниця Управління туризму Закарпатської ОДА Мар'яна Готра повідомила, що наразі в області не було випадків, щоб запровадження обмежень на транспортні перевезення вплинуло на чийсь відпочинок. Люди, котрі хочуть подорожувати та приймати туристів, давно вакциновані, зазначила посадовиця.

"Про обмеження попереджали, усі знали, до чого ми йдемо, це не "впало нам на голову", і була можливість підготуватися. На Закарпатті великі готелі та турбази давно щепили потрібний відсоток своїх працівників — понад 80%, аби мати змогу працювати в карантин. У деякі колективи виїжджали навіть мобільні бригади робити щеплення", – повідомила Готра.

За її словами, приклад із вакцинальної кампанії в сфері туризму на Закарпатті – це Поляна. Там діяли пункти вакцинації, які організувала тергромада, місцева влада забезпечила своїх жителів можливістю щепитися. Зараз там найбільший відсоток щеплених працівників у туризмі в області. Також можна поставити у приклад "Гранд готель" у Пилипці та курорт Ізки на Міжгірщині, де також щепили понад 80% співробітників, додала Готра.

"Прогалини щодо вакцинальної кампанії є у власників зелених садиб, на Закарпатті їх загалом біля тисячі. Перевіряти їх має місцева влада та правоохоронці", – наголосила посадовиця.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до оновлених правил перевезень у карантинний період міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із жовтим, помаранчевим чи червоним рівнями епіднебезпеки дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів документів про проходження вакцинації або негативних результатів тестування на COVID-19.

Нацполіція перевіряє у громадян сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу за QR-кодом вибірково, а відповідальність за нещеплених проти COVID-19 пасажирів нестиме перевізник. На Закарпатті цими днями оштрафували 18 перевізників за недотримання оновлених правил перевезень у карантинний період.

Укрінформ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів